© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Beerschot Wilrijk vernedert WS Brussel in doelpuntenfestijn

Beerschot Wilrijk heeft zaterdagavond in de Eerste Klasse Amateurs op verplaatsing bij WS Brussel fiks uitgehaald. Na negentig minuten spelen stond het 0-4 na doelpunten van Geudens, Rusu (2x) en Maes. De thuisploeg moest na een half uur spelen al verder met tien man na een rode kaart voor Kabous.

De wedstrijd was nog geen tien minuten bezig of Antwerp-manager John Bico, die zijn vorige werkgever een bezoekje bracht, zag reeds het eerste doelpunt. WS Brussel-goalie liet de voorzet van Rusu uit zijn handen glippen, de aansluitende Geudens prikte het leer tegen de netten: 0-1. Twee minuten later kwam de thuisploeg ei zo na op gelijke hoogte, toen Clepkens goed tussenkwam op de kopbal van Lokilo.

WS Brussel ging verder op zijn elan en stak nog enkele keren de neus aan het venster, tot ze in de 32ste minuut met tien verder moesten na een smerige tackle van Kabous op Beerschot Wilrijk-speler Losada. De bezoekers profiteerden quasi onmiddellijk van de man-meer-situatie door met een enig mooi opwippertje van Rusu de 0-2 te scoren. “Waar is den Bico nu?”, scandeerden de talrijk meegereisde paars-witten tot aan de rust.

Op zoek naar monsterscore

Net na de koffiepauze miste Geudens de 0-3 doodsteek door een aflegger van Boualouali in hoekschop te duwen. Uitstel van executie, want uit een daaropvolgende hoekschop maakte Rusu zijn tweede doelpunt van de avond in de 49ste minuut.

Beerschot Wilrijk had er nog steeds niet genoeg van en bleef op zoek gaan naar een monsterscore. Maes had in de 58ste minuut de 0-4 aan de voet en zeventien minuten later strandde zijn poging via Pereira tegen de paal. Derde keer goede keer, want in de 80ste minuut blonk WS Brussel-doelman Belin wederom uit in knulligheid. Op een ogenschijnlijk onschuldig moment ging hij opnieuw de mist in, Maes legde de 0-4 eindstand in het mandje.

Door zijn overwinning blijft Beerschot Wilrijk alleen leider met 28 punten uit 11 wedstrijden. Opvallend: De Mannekes hebben nu al hun zes uitwedstrijden gewonnen waarin ze telkens een clean sheet behaalden en in totaal dertien doelpunten scoorden. Dichtste achtervolger Dessel Sport volgt op één punt na een 2-1 overwinning tegen KSV Oudenaarde. WS Brussel blijft met zijn tiende plek in de middenmoot hangen van de Eerste Klasse Amateurs. Het telt 13 punten uit 11 partijen.

Meer voetbalnieuws