WK-kwalificaties

Mitrovic door het dolle heen na belangrijke goal, Perisic pakt rood

Print

Kroatië heeft de topper van de vierde speeldag in Groep I van de Europese kwalificaties voor het WK 2018 in Rusland gewonnen. De Kroaten versloegen in het eigen Maksimirstadion IJsland met 2-0, en worden alleen groepsleider. Perisic (ex-Brugge) pakte rood. Servië speelde 1-1 gelijk tegen Wales, Mitrovic (ex-Anderlecht) maakte de gelijkmaker.

Klik hier voor alle uitslagen en klassementen

In groep D stonden Wales en Servië tegenover elkaar. De thuisploeg kwam door de 23ste interlandtreffer van Garth Bale op voorsprong, in de 85ste minuut kopte Aleksandar Mitrovic de gelijkmaker binnen.

Wales is derde in de groep, met zes punten. Servië is tweede met acht punten uit vier wedstrijden. Ierland won met 1-0 van Oostenrijk en leidt.

Mitrovic door het dolle heen na belangrijke goal, Perisic pakt rood
Mitrovic heeft gescoord en is blij Foto: Photo News

Topper in groep I

De inzet van het duel tussen Kroatië en IJsland was niet min. Beide landen stonden na drie speeldagen met zeven punten aan kop in groep I en moesten onderling uitmaken wie de leiding pakte.

Kroatië begon het gretigst aan de partij, en Brozovic (16.) versloeg met een knap schot van buiten de zestien IJsland-keeper Halldorsson. In de slotfase telde Brozovic (90.+2) met een tweede doelpunt de bezoekers helemaal uit. Ex-Club Brugge-speler Ivan Perisic pakte nadien nog een rode kaart. Bij IJsland bleven Sverrir Ingason en Ari Skulason, die beiden voor Lokeren voetballen, negentig minuten op de bank.

Mitrovic door het dolle heen na belangrijke goal, Perisic pakt rood
Foto: REUTERS

Ook Turken winnen

In de andere match in groep I versloeg Turkije in eigen huis Kosovo met 2-0. Yilmaz (56.) en Sen (56.) mepten de Kosovaren met twee treffers op korte tijd tegen het canvas.

Kroatië wordt alleen leider met tien punten. IJsland (7 punten) blijft tweede, voor Oekraïne en Turkije (beiden 5 punten). Oekraïne speelt later op de avond wel nog tegen Finland, dat samen met Kosovo de groep vervolledigt met een punt.

Meer sportnieuws