Wat is het verband tussen diversiteit bij de politie en de Groentekok van het Jaar?

Foto: frederik beyens

Wat is het verband tussen diversiteit bij de politie en de Groentekok van het Jaar?

Print
Dinsdag en woensdag staan er opnieuw twee TEDx avonden het programma in het Kaffee van Antwerpen met heel wat boeiende en diverse sprekers. Van de Groentekok van het jaar en de biersommelier bij Stadsbrouwerij De Koninck tot de diversiteitscel bij de Antwerpse politie. Ontdek hieronder het volledige programma. De toegang tot het Kaffee op de Franklin Rooseveltplaats is gratis

Bekijk hier de TEDx sprekers van de voorbije week

Laat hier weten als je geïnteresseerd bent om te komen op dinsdag 15 november of woendag 16 november.

Dinsdag 15 november

TOM COPPENS (PROF UA) - din 15 nov om 20u
Professor stadsontwikkeling aan de Universiteit Antwerpen. Een van de dingen waar hij samen met zijn collega’s aan werkt: het ontwerpen van een tool die de fietsbaarheid van een stad meet. Volgens Coppens kan de fiets, nog meer dan de elektrische wagens en het openbaar vervoer, de mobiliteit in onze stad redden. Een originele kijk op beweeglijkheid en verkeer in de stad.

JINNIH BEELS (DIVERSITEITSPOLITIE) - din 15 nov om 20u30
Kwam dit najaar uitgebreid in het nieuws met haar overstap van de Antwerpse politie naar die van Mechelen. Beels leidde jarenlang de diversiteitscel binnen de Antwerpse politie, maar botste al te vaak met de lijn van de korpsleiding. Nu zit ze boordevol plannen om in Mechelen de zaken aan te pakken. Daar komt ze aan het hoofd te staan van een nieuwe diversiteitscel. “Praten en sensibiliseren helpt binnen een korps beter dan bestraffen. De volgende dag moeten agenten nu eenmaal weer op pad en moeten ze elkaar weer kunnen vertrouwen”, zei ze in een interview met Gazet van Antwerpen. Een boeiende, bevlogen dame over een thema dat ons allemaal aanbelangt en dat in de toekomst in deze diverse stad almaar belangrijker zal worden.

KATRIN DERBOVEN (DURF TE VRAGEN) - din 15 nov om 21u
Bekleedde diverse leidinggevende functies en is nu coach voor bedrijven en leidinggevenden, én durftevragencoach. Durf te vragen is een methode die uit Nederland is overgewaaid en hier steeds meer aanhangers vindt. Ze gaat ervan uit dat er te veel mensen zijn die eigenlijk niet precies weten wat ze willen. Maar als je helder vraagt wat je echt wilt, kom de hulp ineens van overal. Een verrassend efficiënte en verrijkende manier van werken. Katrin Verboven komt vertellen hoe dat gaat. Kom eens luisteren en durf te vragen. Wie weet wat je allemaal bijleert en hoeveel mensen je met je eigen kennis kan helpen.

Woensdag 16 november

AXEL ENTHOVEN (ONTWERPER) - woe 16 nov om 20u
Is met zijn bureau Enthoven Associates Design Consultants (eadc) wereldwijd actief in productontwikkeling en designconsultancy. Overal ter wereld rijden trams die door hem ontworpen zijn. Enthoven is altijd verknocht gebleven aan zijn stad. Recent ontwierp hij een toekomstvisie voor Antwerpen. Zijn grote droom is een luxueuze boot die over de Europese wateren vaart om Antwerpen te promoten. Daarnaast koestert hij het simpele en geniale idee om het Stadspark ook ’s avonds tot een aangename ontmoetingsplek om te bouwen. Een park houdt toch niet op met park te zijn als het donker wordt? Als Axel Enthoven over de toekomst van Antwerpen begint, hang je aan zijn lippen.

SEPPE NOBELS (GROENTECHEF) - woe 16 nov om 20u30
Sleepte de titel van Groentekok van het Jaar in de wacht en leert ons groenten eten. Voor Nobels is koken onlosmakelijk verbonden met de omgeving waarin hij leeft en werkt. Zijn producten komen bij voorkeur uit eigen streek of zelfs rechtstreeks uit de tuin. Zijn restaurant Graanmarkt 13 beschikt over een eigen stadslandbouwproject en bijenkasten op het dak. Tijdens de zomermaanden staat de moestuin open voor het publiek en zijn er kruiden- en honingdiners met aangepaste rondleidingen.

BRECHT TERRYN (BIERSOMMELIER DE KONICK) - woe 16 nov om 21u
Biersommelier bij Duvel-Moortgat en bij Stadsbrouwerij De Koninck. De Antwerpse brouwerij experimenteert tegenwoordig met verrassende bieren en combineert haar brouwsels almaar vaker met kazen en andere specialiteiten. Foodpairing is enorm belangrijk voor een hedendaagse brouwerij. Wil je iets bijleren over welke gerechten en smaken je best combineert met welke bieren, dan moet je zeker naar Terryn komen luisteren.


Lees meer over het Kaffee van Antwerpen