Tattooshop Freedom renoveert poezenverblijven in Dierenbescherming

Print
Mechelen -

Tattooshop Freedom heeft de vernieuwde kattenverblijven in de Dierenbescherming Mechelen opgefleurd met leuke dierentekeningen en voorzien van bomen om in te klimmen. “Het komt vanuit ons hart”, zegt Marc Willems van Tattooshop Mechelen.

Zaterdag maakten de eerste poezen kennis met hun vernieuwde slaap- en speelplek. Sabine Slaets, beheerder van de Dierenbescherming Mechelen, is bijzonder gelukkig met de facelift die de kattenverblijven hebben ondergaan.

“We hebben onze 8 houten kooien helemaal uitgebroken en vervangen door 4 open rennen die tot tegen het plafond reiken. De katten zullen hierdoor veel meer klimmogelijkheden en verstopplaatsen hebben. Er is een verdubbeling aan ruimte, waardoor de katten per vier in een ren kunnen geplaatst worden. Dat betekent dat we in die ruimte niet alleen onze opvangcapaciteit kunnen verdubbelen (van 8 naar 16), maar ook het stressgehalte bij de dieren aanzienlijk verlagen”, legt de beheerder uit.

Zeer tevreden blikken Marc Willems en zijn medewerkers Martijn, Sven, Michel en Jean terug op hun werk. Door verkoop van T-shirts die ze zelf ontworpen hebben, alsook eigen donaties haalden ze 2000 euro bij elkaar voor de aankoop van materiaal voor de renovatie. “Het komt uit ons hart omdat we allemaal dierenvrienden zijn. Kan mij geen thuis zonder hond, poes of vogels voorstellen”, vertelt Marc Willems.

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio