Leven van Engelse bodybuilder hangt aan zijden draadje door lieveheersbeestje

Bodybuilder bijna gedood door een lieveheersbeestje. Foto: Mirror

Leven van Engelse bodybuilder hangt aan zijden draadje door lieveheersbeestje

Print

Ze lijken misschien onschuldig, maar lieveheersbeestjes kunnen ook gevaarlijk zijn, zo blijkt. Reza Rezamand, een Engelse bodybuilder, was bijna dood toen hij door zo’n diertje gebeten werd.

De kerngezonde Reza was buiten, toen hij zag dat hij gebeten was door een lieveheersbeestje. Plots begon zijn voet zo erg te zwellen, dat hij meteen naar het ziekenhuis ging. Daar zeiden de artsen dat de beet heel schadelijk was geweest en werd hij meteen behandeld voor bloedvergiftiging.

Eén op de drie mensen met bloedvergiftiging overleven het niet. Reza beseft dat het helemaal anders had kunnen aflopen: “Ik heb echt heel veel geluk gehad.” Dankzij zijn voedingspatroon en sportgewoontes als bodybuilder had hij een sterk lichaam om tegen de infectie te vechten.

“Het kan iedereen overkomen, zelfs heel gezonde mensen”, zegt dokter Ron Daniels tegen the Mirror naar aanleiding van dit incident. Volgens hem is het tijd om het publiek hier bewust van te maken: “Als een beet van zo’n onschuldig dier als een lieveheersbeestje zo’n levensbedreigende situatie kan veroorzaken, dan moeten we de symptomen van bloedvergiftiging zo snel mogelijk behandelen.”

.

Nu in het nieuws