Rotterdamse politie moet optreden en pakt 200 Zwarte-Pietbetogers op

Print
In Rotterdam zijn om en bij de 200 Zwarte-Pietbetogers aangehouden. Ze overtraden volgens de politie een demonstratieverbod van burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA).

De burgemeester zou het noodbevel vrijdagavond uitgevaardigd hebben. Hij deed dit volgens bronnen van de NOS omdat er informatie was binnengekomen over extreem-linkse partijen die naar Rotterdam zouden afzakken naar aanleiding van de aankomst van Sinterklaas. 

De tegengehouden manifestanten waren aanhangers van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet. Ze wilden naar de Erasmusbrug in Rotterdam, waar vlakbij de stoomboot van de Sint aanmeerde. Een kleine groep demonstranten wist aan de politie te ontkomen en zijn uiteindelijk alsnog naar de intocht van gegaan. Daar hebben ze een klein protest tegen Zwarte Piet gehouden.

Bij het wegvoeren van de aangehouden activisten naar een gereedstaande bus zijn over en weer flinke tikken uitgedeeld", liet NOS-verslaggever Robert Bas weten.

De Sint maakte met zijn paard en de Pieten een tocht door de stad Maassluis. Langs de kant stonden veel belangstellenden voor de intocht. Tegelijkertijd hielden honderden agenten in uniform en in burger de stoet in de gaten. Die agenten pakten tijdens de intocht een man op met een groot kapmes. Lees meer.

.

Nu in het nieuws