25.000 mensen manifesteren tegen Turkse president Erdogan in Keulen

Print

In de Duitse stad Keulen zijn zaterdag zowat 25.000 mensen op straat gekomen om te manifesteren tegen de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Tijdens de manifestatie kwam het tot opstootjes met de Duitse politie.

De betogers waren voornamelijk Koerden en leden van de Alawieten, een religieuze minderheid in Turkije. Ze droegen spandoeken en schreeuwden leuzen tegen de Turkse regering en president Erdogan. Enkele betogers droegen symbolen van de Koerdische Arbeiderspartij PKK.

De manifestatie verliep niet zonder geweld. Volgens een woordvoerder van de politie splitste een groep van enkele honderden Koerden zich af van de betoging. Enkele heethoofden gooiden stenen en flessen naar de politie. Daarbij raakte een agent lichtgewond, aldus de autoriteiten. De politie pakte enkele gewelddadige manifestanten op.

Later probeerde een tweede groep Koerden de eerste groep ter hulp te snellen, maar de politie verhinderde dat door pepperspray en de wapenstok in te zetten. Ook het waterkanon werd in stelling gebracht maar werd uiteindelijk niet ingezet.

.

Nu in het nieuws