© AFP

Harry Potter-fans kunnen eindelijk naar Zweinstein

Heel wat fans van Harry Potter zitten al jaren te wachten op de uil met hun toelatingsbrief voor Zweinstein, Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Hun geduld wordt nu beloond, want je kan je inschrijven voor een lang weekend als tovenaarsleerling, inclusief de lessen Toverdranken en Kruidenkunde.

mrra

Maak al maar tijd vrij op 25 tot 28 mei 2017, want dan is het zover: Harry Potter fans kunnen les volgen in een echt tovenaarskasteel. Het initiatief is opgezet door de Mimbelus Mimbletoniavereniging, geleid door drie enthousiaste fans van de magische wereld die gebaseerd is op de boeken van J.K. Rowling.

Een magisch programma

Het weekend start met de traditionele sorteerceremonie waarin je wordt ingedeeld in Griffoendor, Zwadderich, Ravenklauw of Huffelpuf. Op de Wegisweg kan je boeken en een toverstok kopen, want de tovenaarsleerlingen moeten immers voorbereid zijn op de lessen Toverdranken en Kruidenkunde die ze daar aanbieden.

Toch nog wat vrije tijd? Dan ga je tijdens het lange weekend net zoals Harry, Ron en Hermelien een boterbiertje drinken in de Lekke Ketel of zelfs wat Zwerkbal spelen. Op het einde van het weekend legt iedereen zijn magisch examen af, zodat je als een volwaardig heks of tovenaar naar huis kan gaan.

Magique en France

Zweinstein ligt dan misschien in het Verenigd Koninkrijk, maar voor dit weekend moet je eerder richting Beauxbatons. Het Château de Joliberg in Bourgougnague, in het zuidwesten van Frankrijk, zal daar dienst doen als magische locatie. Het programma wordt in het Frans gegeven en basiskennis van die taal is essentieel.

Klaar om met de bezemsteel te vertrekken? Een deelname kost 185 euro oftewel 25 galjoenen, maar daarin zit het pompoensap en de slaapplek inbegrepen. De tickets zijn te verkrijgen vanaf 10 december op de website van de Mimbelus Mimbletoniavereniging.