22.000 voetballers in problemen omdat hun bond niet wil fuseren

Archiefbeeld Foto: Foto Guy Meurs

Muyters zet subsidies stop

22.000 voetballers in problemen omdat hun bond niet wil fuseren

Print

Zit het verhaal van 22.000 voetballers van de Koninklijke Vlaamse Voetbalbond (KVV) er binnenkort op? Dat kan, want Philippe Muyters, Vlaamse minister van Sport, geeft geen subsidies meer zolang de KVV niet fuseert. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Philippe Muyters wil dat er per sport één federatie overblijft, en daarvoor zijn fusies nodig. Om de bonden tot actie aan te zetten, werden de subsidies aan deze fusies gekoppeld. Eind vorige maand moest ook de fusie tussen de KVV en andere voetbalfederaties een feit zijn, maar dat lukte niet. Volgens de KVV omdat er te weinig rekening werd gehouden met de belangen van de liefhebbers, volgens anderen omdat ze een te groot deel van de koek opeiste.

De KVV is nu goed voor 22.000 spelers bij 665 clubs. “Zonder subsidies zitten we met een put van 300.000 euro en die moet dicht. Er zit niets anders op dan de lidgelden verhogen, maar ik vrees dat de clubs dit niet zullen slikken. En hoe meer clubs afhaken, hoe meer de rest moet bijleggen om te overleven”, zegt Yves Raguet van de KVV vandaag in Het Laatste Nieuws.

Meer sportnieuws