© Shutterstock

Verlovingsring met diamant steeds minder populair

Diamonds are a girls best friend, maar als het op verlovingsringen aankomt, merken we toch dat de klassieke ring met diamant niet meer zo populair is.

elvh

Het is een klassieker: de verlovingsring met fonkelende diamant. Of het was er toch een, want de nieuwe generatie toekomstige bruidjes laat de diamant liever voor wat ze is.

Millennials - of jongeren geboren tussen 1980 en 2000 - geven hun geld niet alleen liever uit aan andere zaken, ze kiezen ook het liefst voor een ring die ietsje minder standaard is. Dat blijkt uit cijfers van Bloomberg, een Amerikaans financieel dienstverleningsbedrijf.

"Jonge koppels willen vandaag het liefst iets wat niemand anders heeft", vertelt juwelier Casey Sullivan aan Bloomberg. "Ze zoeken een ring waar ze zich mee kunnen identificeren, en dat zijn bijvoorbeeld vaker vintage parels of gekleurde stenen, dan de klassieke diamant."

Ook de manier waarop de verlovingsring wordt uitgezocht is veranderd. In de afgelopen vijf jaar is het aantal ringen dat verkocht werd op eBay met 58 procent gestegen. Ook de (vaak handgemaakte) ringen van online markt Etsy zijn erg populair.

NIET TE MISSEN