© Photo News

WK Kwalificaties: België - Estland (zondag 20.45 uur)

Dembélé definitief out voor duel tegen Estland

Mousa Dembélé moet definitief forfait geven voor het WK-kwalificatieduel van de Rode Duivels van zondag (20.45 uur) tegen Estland. Dat verklaarde bondscoach Roberto Martinez zaterdag tijdens zijn persbabbel in het Belgian Football Center in Tubeke. De andere Duivels zijn normaal gezien wel speelklaar.

Martinez had vrijdag al een groot vraagteken achter de naam van de middenvelder van Tottenham gezet en een dag later bevestigde de Spanjaard het forfait van Dembélé. “Mousa sukkelt met spierstijfheid en we laten hem terugkeren naar zijn club. Hij is zeker niet ernstig geblesseerd, maar 100 procent fit is hij niet”, verduidelijkte Martinez.

Zaterdagavond werken de Duivels in Tubeke een laatste training af met het oog op het duel van zondag. “Steven Defour heeft nog wat last van zijn hamstring, hopelijk maakt hij de training vol. De andere internationals zijn fit en met Leander Dendoncker hebben we iemand bij de selectie gehaald die zowel in de verdediging als op het middenveld kan inspringen”, aldus Martinez, die eerder al Vincent Kompany en Marouane Fellaini zag afhaken.

De partij van zondag in het Koning Boudewijnstadion wordt er in ieder geval een voor de geschiedenisboeken, voor de Rode Duivels is het immers de 750e wedstrijd uit hun geschiedenis.

Meer voetbalnieuws