© VRT

Afscheid van Marc Sleen met prachtige ode van Urbanus

Striptekenaar Marc Sleen werd vandaag begraven in de Sint-Clemenskerk in Hoeilaart. Een van de mooiste momenten kwam van Urbanus, die op geheel eigen wijze afscheid nam van zijn vriend. Samen met Dirk Stallaert, de assistent van Marc Sleen, zong hij een gepersonaliseerd liedje voor de striptekenaar.

mtm

Het afscheid werd geleid door E.H. Roger Nuyts. Aan de kerk stond een groot scherm voor de mensen die de plechtigheid niet in de kerk konden volgen. Er kwam een pak (bekend) volk opdagen voor de uitvaartplechtigheid.

Catharina Kochuyt, de vrouw van Marc Sleen, en zeven persoonlijke vrienden namen zaterdag het woord tijdens de begrafenis. Het gaat om Brussels minister van Financiën, Begroting en Externe Betrekkingen Guy Vanhengel, burgemeester Tim Vandenput van Hoeilaart, Sleenkenner Yves Kerremans en advocaat Frank Van Leemput (beiden van de Stichting Marc Sleen), VTM-journalist Patrick Van Gompel, striptekenaar Hector Leemans (FC De Kampioenen) en ondernemer en columnist Noël Slangen en de vrouw van Marc Sleen.

De plechtigheid werd afgerond met een optreden van Urbanus en tekenaar Dirk Stallaert. Ze brachen een lied dat ze ooit speciaal voor Marc Sleen hebben gecomponeerd.

Nu in het nieuws