© joris herregods

Pop-upbar LBWG belooft gezelligheid tijdens donkere wintermaanden

Winterbar opent opnieuw

Op de binnenplaats van Stadsbrouwerij De Koninck gaat donderdag de tweede editie van Little Brewers Winter Garden (LBWG) van start.

KOEN DE BEUCKELEER

Stadsbrouwerij De Koninck is deze winter meer dan ooit een culinaire hotspot. In de toren van de brouwerij opende vrijdag barbecuerestaurant Black Smoke de deuren en aanstaande donderdag gaat op de binnenplaats in de Boomgaardstraat de tweede editie van Little Brewers Winter Garden van start. Tot en met 19 februari kunnen bezoekers er terecht voor lekkere winterse kost en een gezellige sfeer.

“We gaan voor een puur en authentiek concept met een tikkeltje rock-n’-roll”, zegt zaakvoerder Sven Wille. “Net als vorige winter mikken we op de ganse familie.” Vorig jaar streek LBWG voor het eerst neer in de stadsbrouwerij, en in geen tijd veroverde de winterse hang-outplek de harten van de Antwerpenaar. “Vandaar dat we grotendeels trouw blijven aan onze succesformule”, zegt Wille. “Culinair genieten staat centraal, maar gaat gepaard met een stevige familiale toets.”

Op de menukaart staan onder meer verrassende Brewers bites, die bezoekers gezellig kunnen delen. Voor het overige is het culinaire aanbod erg divers. “Van gekonfijt buikspek over rundsrib tot quinoa en humus, maar ook vegetarische pasta’s, winterbarbecue, flammkuchen, huisbereide pizza’s uit de houthoven, varken aan ’t spit en gerijpt vlees uit de rijpingskast.”

Dat alles kunnen bezoekers combineren met tal van craftbieren, die ook in kleine proefglaasjes verkrijgbaar zijn. “Homemade kombucha, huisgemaakte limonades en winterse cocktails maken onze drankenkaart compleet”, zegt Wille. “Voor dat laatste trokken we speciaal de Deense topmixologist Jonas Skovhus aan.”

"Echt familiegebeuren"

Omdat de initiatiefnemers zo veel mogelijk mensen willen laten genieten van hun keuken, werken ze dit jaar samen met Deliveroo. “Uit respect voor de buurt leggen we de focus dit jaar op het aperitief in de vroege avond”, zegt medezaakvoerder Sven Wille.

Nog meer dan bij de eerste editie is LBWG een echt familiegebeuren. “Vandaar dat we de winterbar nu ook op woensdagnamiddag open zwaaien en geregeld kinderanimatie voorzien.” Ook de winterbrunches zijn volgens de zaakvoerder een absolute must. “De klemtoon ligt op live-cooking, regionale producten en biogerechten.”

Donderdag om 18u opent de winterbar de deuren. De brouwer zet alvast enkele gratis vaten bier klaar.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio