Beroemde ‘bonnenman’ riskeert celstraf na “mislukte stunt”

Norbert Verswijver. Foto: atv

Beroemde ‘bonnenman’ riskeert celstraf na “mislukte stunt”

Print
Merksem / Kapellen -

Norbert Verswijver, de 68-jarige man die in Vlaanderen bekendstaat als de ‘Bonnenman’, riskeert een celstraf van vier maanden, zo meldt Het Laatste Nieuws. Verswijver wordt beschuldigd van diefstal in een vestiging van doe-het-zelfzaak Brico in Kapellen. “Ik wilde alleen maar de aandacht trekken”, luidt het.

“Ik deed een actie, zodat ik opgepakt zou worden en er eindelijk eens geluisterd zou worden”, aldus de 68-jarige uit Merksem. “Ik probeer mijn Filipijnse vrouw Ronabel al drie jaar naar België te krijgen, maar ze krijgt geen visum. Het is nochtans geen schijnhuwelijk. Er is niks fake aan. Maar toch wordt het niet erkend.”

Wat is er precies gebeurd?

Om zijn situatie onder de aandacht te brengen hield hij op 2 april een actie bij de doe-het-zelfzaak Brico in Kapellen. “Ik had wat spullen in een doos gestopt en die doos omgedraaid in de winkelkar gelegd”, vertelt de ‘Bonnenman’. “Aan de kassa werd alles gescand en ik betaalde. Toen de kassierster vroeg om de doos om te draaien, vielen de spullen eruit en werd ik beschuldigd van diefstal.”

Maar dat was net het hele plan, aldus Verswijver. Hij wilde opgepakt worden, zodat de politie en het gerecht naar hem zouden luisteren. Alleen: dat was niet zo’n succes. De openbaar aanklager heeft deze week vier maanden cel en 500 euro boete gevorderd. Eva Brijs, de advocate van de beschuldigde, vraagt de vrijspraak. “Mijn cliënt wilde niet stelen, alleen de aandacht trekken.”

Het vonnis valt op 8 december.

Stunts

Norbert Verswijver kwam in het verleden al vaak in de media als de ‘Bonnenman’ of als de ‘Robin Hood van de Food en Non-Food’. Hij knipt massaal kortingsbonnen uit reclameblaadjes en trekt er vervolgens mee naar de winkel om tegen enorme kortingen (of zelfs helemaal gratis) aankopen te doen. Het leverde al heel wat stunts én media-aandacht op. Zo stapte hij twee jaar geleden een Blokker-winkel binnen en eiste hij voor één miljoen euro aan meubelen. Zonder dat hij daarvoor een cent moest betalen. De winkelketen weigerde echter en Verswijver sleepte hen voor de rechter.

Het wapenfeit waarmee Verswijver in 2007 voor het eerst in de spotlights kwam, leidde tot een rechtszaak tegen groothandel Makro. Hij kocht er vier paletten met Zwan-worstjes en zou daarmee recht hebben op duizenden liters gratis bier. Ook met Blokker zat het er eerder al eens bovenarms op: in 2007 probeerde hij voor bijna 50.000 euro aan elektronica te kopen, maar ook toen ving hij bot.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio