Hans Anders opent 100ste winkel in Antwerpen en plant er nog tientallen in komende jaren

Foto: JAA

Hans Anders opent 100ste winkel in Antwerpen en plant er nog tientallen in komende jaren

Print
Antwerpen -

De optiekgroep Hans Anders heeft zaterdagochtend in de Antwerpse Stadsfeestzaal haar honderdste Belgische winkel geopend. De Nederlandse prijsbreker ziet nog aanzienlijk ruimte om te groeien in ons land.

In 1982 startten een aantal Nederlanders - sommmigen met de naam Hans - een optiekzaak in Nederland. Ze vonden dat de concurrentie erg grote winstmarges nam en wilde een betaalbaar alternatief aanbieden, wat zorgde voor de naam ‘Hans Anders’. Een jaar later al, in 1983, ging ook in de Antwerpse Abdijstraat een eerste Belgische winkel open.

Zaterdag vierde het bedrijf feest in de Scheldestad. Na 33 jaar ging zaterdag de honderdste Belgische winkel open. “Opnieuw in Antwerpen, dus de cirkel is rond”, zegt general manager Hans Zoon. “We zijn hier heel blij mee. In België tellen we nu zo’n 310 medewerkers. Dit jaar openden we al zo’n tien winkels en in de komende jaren zien we ruimte voor jaarlijks nog eens tien extra winkels, telkens goed voor nog eens dertig jobs. We denken uiteindelijk aan zo’n 140 tot 150 winkels.”

De optiekgroep, die in België ook hoorapparaten verkoopt, stuurde recent haar strategie nog wat bij. “Mensen kunnen nu aan tafel zitten in plaats van staand met de verkoper te praten. Er werden vorig jaar ook meer merkbrillen in het assortiment opgenomen en dat werkt goed”, aldus Zoon. Het bedrijf is ook online actief, maar merkt dat winkels belangrijk blijven omdat klanten de brillen willen passen.

De hele groep telt intussen zo’n 450 winkels, ook in Frankrijk, Zweden en Spanje. De groep ziet ook nog ruimte om te groeien in het buitenland. Daarbij wordt in de eerste plaats naar Frankrijk gekeken.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio