Je iPhone te vaak checken kan vervelende gevolgen hebben

* Foto: Shutterstock

Fit & Gezond

Je iPhone te vaak checken kan vervelende gevolgen hebben

Print
Dat je smartphone checken voor je gaat slapen niet goed is voor de nachtrust, wisten we al. Dat je ook slechter slaapt als je er overdag te vaak mee bezig bent, is nieuw en schrijft Time naar aanleiding van een Amerikaans onderzoek.

Dat het blauwe licht van de schermen van onze tablets en smartphones ervoor zorgt dat we minder snel in slaap vallen, is eerder al gebleken uit onderzoek. Op basis van een wetenschappelijk stuk dat werd gepubliceerd in Plos One, schrijft TIME op haar website dat het gebruik van je smartphone overdag ook nefast kan zijn voor je nachtrust.

Alle Amerikanen samen zouden hun smartphones 8 biljoen keer per dag checken. We zijn allemaal massaal vergroeid met onze iPhone en dat heeft Amerikaanse onderzoekers geïnspireerd om de relatie tussen onze smartphones en onze nachtrust verder te onderzoeken. 653 Amerikanen gebruikten een maand lang een app die perfect kon monitoren hoeveel tijd ze overdag effectief spendeerden op hun smartphone. Er werd ook bijgehouden hoe goed en hoe lang ze sliepen.  

Gemiddeld keken de deelnemers zo'n 3,7 minuten per uur op hun gsm. "De proefpersonen die hun smartphone overdag het meest gebruikten, sliepen 's nachts minder goed", aldus Gregory Marcus, een van de auteurs van de studie.

Niet goed dus, want slechter slapen zorgt niet alleen voor een verminderde concentratie, het is ook slecht voor ons humeur en voor de gezondheid. 

 

 

 

NIET TE MISSEN