© ss

Minderjarige inbrekers dwingen vrouw tot seksuele handelingen

Vier jongens van 15 en 16 jaar zijn aangehouden na een brutale home invasion in Jupille (Luik). De gewapende jongens roofden het appartement leeg en dwongen de bewoonster - een vrouw van 24 - tot seksuele handelingen.

mtm

De feiten speelden zich woensdagavond rond 23 uur af in Jupille in de provincie Luik. De jongeren drongen binnen in een appartement op de tweede verdieping in de rue de Visé. Op dat waren er drie mensen in het appartement aanwezig: het koppel dat er woonde en de broer van de vrouw. Minstens een van de daders zou de bewoners hebben gekend.

Op zoek naar geld

Een van de jongeren klopte op de deur en toen de huurder opendeed, kreeg die meteen een pistool in zijn gezicht geduwd. Vier jongeren gingen het appartement binnen, terwijl de vijfde op de uitkijk bleef staan.

Eens binnen bonden ze de drie slachtoffers vast en speurden ze het appartement af naar geld. Omdat ze niets vonden, namen ze maar twee telefoons, vier spelconsoles, een portefeuille en een pakje sigaretten mee.

Stap verder

Zodra ze hun buit weggebracht hadden, gingen twee van de minderjarigen nog een stap verder. Onder dreiging van een pistool en messen dwongen ze de bewoonster van het appartement, een vrouw van 24, om zich volledig uit te kleden en vervolgens zichzelf “te strelen” terwijl de jongens haar borsten aanraakten. Daarna verlieten ze het appartement en vluchtten ze de nacht in.

De politie werd verwittigd en opende meteen een onderzoek. Enkele uren later werd een eerste jongen opgepakt in het Luikse. Op hetzelfde moment ontdekten de speurders ook dat de vier anderen donderdagochtend rond 7 uur de trein richting Namen zouden nemen.

Trein naar Namen

De politie van Namen werd verwittigd en zakte in grote getale af naar het station. De omgeving werd afgezocht en al snel werden de jongeren gespot: drie van hen stonden te wachten tegen een muurtje terwijl de ander een van de gestolen telefoons probeerde te verkopen. Toen ze de agenten zagen, rende een van de tieners weg. De anderen werden meteen opgepakt, enkele minuten later werd ook de voortvluchtige gevat.

Vier van de vijf jongens (met uitzondering van de jongen die op uitkijk was blijven staan) werden door de jeugdrechter aangehouden. Een van hen staat bij het gerecht al bekend voor meerdere gewapende overvallen.