Facebook verklaart gebruikers per ongeluk dood

Foutje in Facebook “doodt” gebruikers, inclusief Mark Zuckerberg zelf. Foto: Screenshot Facebook

Facebook verklaart gebruikers per ongeluk dood

Print

Facebook deed heel wat mensen schrikken, toen ze deze vrijdag het overlijden van hun vrienden aangekondigd zagen op de sociale netwerksite. 1,7 miljoen mensen moesten hun vrienden er snel van overtuigen dat ze echter springlevend waren. “Een verschrikkelijk foutje”, zei de woordvoerder van Facebook.

Zelfs hun eigen CEO kon niet ontsnappen aan de programmatiefout. “We hopen dat de mensen die Mark graag hebben, steun kunnen vinden in de dingen die andere delen om hem te herinneren”, stond er te lezen in zijn profiel.

Sommige gebruikers zagen er de humor nog wel van in. New York Times journaliste Katie Rogers reageerde zo: “Waarom zegt Facebook dat ik dood ben? Eerst was ik verontwaardigd. Ik ben helemaal niet dood. Of toch wel? Het was natuurlijk wel een zware week...”

Al sinds 2015 kan je het profiel van een overleden persoon veranderen in een memoriam pagina. Daar kunnen mensen hun rouwberichten en gedeelde herinneringen achterlaten. Die mogelijkheid was door een fout in het systeem per ongeluk aan te veel mensen toegevoegd. Alles is nu opgelost en de doden zijn terug opgestaan.

.

Nu in het nieuws