Jef Neve over nieuw album: “Hét album van mijn leven”

Print
Jazzmuzikant Jef Neve heeft de titel van zijn nieuw album bekend gemaakt tijdens een Facebook Live interview met Gazet van Antwerpen. Zijn volgende plaat zal Perfect Spirit Control heten. “Ik vond de tijd rijp om misschien wel hét album van mijn leven te maken.”

“Die vraag had ik niet zien aankomen”, antwoordt Jef Neve. Na een geslaagd en drukbezocht liveoptreden tijdens muziekavond Radio 125 van het Kaffee van Antwerpen, wordt hij gevraagd naar de naam van zijn nieuw album. Na wat geaarzel vervolgt hij met een grijns: “Ik heb een nummer geschreven dat Perfect Spirit Control heet. Dat is meteen ook de titel van het album.”
 

Hoe hij bij die titel komt? “Het heeft er alles mee te maken dat ik super goed in mijn vel zit. Ik ben op een punt in mijn leven waarbij ik het gevoel heb dat ik als componist op cruise control zit. Ook als pianist heb ik alles onder controle wat ik onder controle wil hebben. Als mens voel ik me zo vrij als een vogel. Ik ben mijn droom aan het leven.” Zoals de titel al doet vermoeden, heeft de pianist zijn leven bijzonder goed onder controle.

“Ik merk ook dat er wereldwijd stilaan op een andere manier naar mijn muziek wordt gezien. Ik ben geen beginner meer, op een ander niveau aangekomen. Ik vond de tijd rijp om misschien wel hét album van mijn leven te maken.”

De plaat verschijnt in maart 2017. De single “Perfect Spirit Control” zal al iets eerder uitkomen. Wie na de release zint op meer, zal niet lang moeten wachten: eind maart speelt Jef Neve live in De Roma in Borgerhout. Neve besluit: “Kom kijken, het wordt spectaculair.”

 

Volgende week speelt Tom Barman in Radio 125. Hij wordt vergezeld door Walton en Insect Soldiers of the Sky. Lees er hier alles over.

Bekijk het volledige interview met Jef Neve:


Lees meer over het Kaffee van Antwerpen