© Margo Tilborghs

Muziektheater Treez over keuzes die je gelukkig maken

“Wat is in je leven écht belangrijk?”

Muziektheater Treez speelt Lilith@online, een stuk over het maken van keuzes op professioneel vlak. Dat doet het gezelschap in samen-werking met Coaching Atelier, een project van de Vlaamse overheid.

Margo Tilborghs

Lilith@online van Paul Pourveur is een fragmentarisch theaterstuk over de zoektocht van een vrouw naar ‘waar het nu is misgelopen’. Ooit werd ze door Dieu (God) geschapen voor Adam, omdat Adam zich verveelde. Ze doet haar uiterste best om iets van het leven te maken, maar om nu te zeggen dat dat altijd in goede aarde valt? Lilith besluit dan ook Adam in de steek te laten.

De muzikale vertelling wordt gebracht door actrice Martine Van Gorp, harpiste Ellen Schafraet en fluitiste Elke Tierens, tevens ook leerkrachten bij Muzarto Essen en Kalmthout. “Lilith wordt net als Adam uit aarde geschapen”, zegt Van Gorp. “Maar als ze haar rechten opeist, ligt Adam dwars. Wanneer ze besluit om hem te verlaten, krijgt ze prompt drie engelen op bezoek, gestuurd door God. Zij proberen haar weer op het juiste pad te brengen, maar Lilith laat zich niet vermurwen. Ze kiest resoluut voor haar vrijheid. Alle demonen die ze op haar pad tegenkomt, proberen van haar een Eva te maken. Een Eva die het leven ondergaat en zich voortdurend aanpast aan de verwachtingen van haar omgeving.”

Muziektheater Treez ging voor dit stuk in zee met Coaching Atelier, een project van de Vlaamse overheid. Het theaterstuk roept immers vragen op: durf je uit te komen voor wie je bent en wat je wilt? Wat is écht belangrijk in je leven? Welke risico’s durf je te ­nemen? Hoe stel je grenzen?

“De paralellen tussen de keuzes die Lilith maakt en de keuzes die we in ons professioneel leven moeten maken, zijn opmerkelijk”, zegt de actrice. “Dat inspireerde ons om deze voorstelling te gebruiken als aanzet voor een avond in het thema van loopbaan­coaching.”

Lilith@Online speelt op zaterdag 19 november om 19.45u in theater Hemelhoeve, Gemeentepark 8 in Brasschaat. U kunt de voorstelling gratis bezoeken, maar moet zich wel op voorhand aanmelden. Na de voorstelling worden het Coaching Atelier en haar werking voorgesteld.

info@loopbaan-coaching.be of 0800.24.830Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio