Dit is het parcours van de Gazet van Antwerpen Urban Trail in Mechelen

Tijdens de Urban Trail lopen de deelnemers doorheen een sfeerrijk verlichte binnenstad. Foto: Patrick Hattori

Dit is het parcours van de Gazet van Antwerpen Urban Trail in Mechelen

Print
Mechelen -

De derde editie van de Gazet van Antwerpen Urban Trail Mechelen op 3 december belooft een topper te worden: op de tien kilometer zijn er 21 speciale locaties en tien animaties gepland. Logisch dan ook dat de trail met vijfduizend deelnemers al lang volzet is.

Bekijk hier het parcours

Terwijl de 5.000 deelnemers op 3 december hun sportiefste kant laten zien, toont de stad zich op haar beurt van haar mooiste kant. De Mechelse Urban Trail is namelijk de enige die na zonsondergang gelopen wordt. In hartje feeëriek en winters Mechelen is deelnemen bijna een must voor iedereen die de binnenstad op een totaal andere manier wil leren kennen.

“Dat merken we ook aan de inschrijvingen. Normaal klokken we af op 4.000 deelnemers, maar voor Mechelen maken we het tweede jaar op rij een uitzondering en doen we er 1.000 bij”, zegt Jelle Derbaix van het organiserende sportbureau Golazo.

Authentieke brouwketel

Start en aankomst liggen zoals de voorbije twee jaar op de Veemarkt, maar het is altijd spannend afwachten welke nieuwe uitdagingen de organisatoren uit hun hoed toverden. De jongste weken werden wel al mondjesmaat locaties bekendgemaakt. Zo ‘loste’ organisator Golazo als eerste de Lamotsite. “Dat moet een van de nieuwe hoogtepunten op het parcours worden”, gaat Derbaix verder. “Nadat de deelnemers de trappen hebben genomen en door de bar hebben gelopen, zullen ze een authentieke brouwketel van de vroegere brouwerij Lamot passeren.”

Verder is het parcours vergelijkbaar met dat van vorig jaar met onder meer het Aartsbisschoppelijk Paleis, Tuin Oh!, Dossin, Brouwerij Het Anker, het Cultuurcentrum en de Academie, het Arsenaal en de Kruidtuin, het Busleyden Atheneum, de Campus Pitzemburg en de Thomas More Campus. In de laatste kilometer doen de lopers nog de Sinte Mettetuin, het Schepenhuis aan de IJzerenleen en het Stadhuis aan.

Bekijk hier het parcours in groot formaat

Dit is het parcours van de Gazet van Antwerpen Urban Trail in Mechelen
Foto: golazo
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio