Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Heist van Ugo Nwadikwa wil nu bevestigen tegen Deinze en Dessel:  “Deze wedstrijden komen op het juiste moment”

Ugo Nwadikwa staat voor een zwaar tweeluik met Heist: “Als voetballer doe je het voor zulke matchen.” Foto: smb

Heist van Ugo Nwadikwa wil nu bevestigen tegen Deinze en Dessel: “Deze wedstrijden komen op het juiste moment”

Voetbal1ste amateurklasse Deinze - Heist (zat. 20.00u)

Heist won twee keer op rij en het sloot de eerste reeks van tien matchen af op een verdienstelijke zesde plaats. Nu volgen met Deinze en Dessel twee pittige tegenstanders. “Deze matchen komen op het juiste moment”, zegt Ugo Nwadikwa.

Je bent weer helemaal fit?

Ugo Nwadikwa: “Ik hoop het nu echt wel. Vorige week tegen Hamme mocht ik in de tweede helft invallen. Ik miste een heel deel van de voorbereiding. In Koksijde kon ik op de tweede speeldag dan aan het seizoen beginnen. Maar ik viel opnieuw uit na de match tegen Sprimont. Nu hoop ik dat alle ellende van de baan is.”

Na je invalbeurt forceerde Heist nog de beslissing?

“Dat heeft niks met mijn prestatie te maken, hoor. Als centrale verdediger kan je niet écht het verschil maken, denk ik (lacht). Nee, toen ik vorige week na de rust inviel en nog een goede twintig minuten mocht meedoen, voelde ik dat we nog zouden winnen. Het kon niet uitblijven gezien het aantal kansen voor ons.”

Tevreden met die zesde plaats?

“We zitten op schema. Het is acceptabel en ik denk dat we het volgens de verwachtingen doen. Misschien moeten we nog hoger durven te mikken, niet? We stonden ook nog niet te vaak op ons sterkst, gezien al die blessures.”

En nu een pittig tweeluik?

“Deinze en daarna Dessel. Ik denk dat we ze op een goed moment treffen. Het zijn twee ploegen die boven ons staan. Het is een mooie test. Hier doe je het als voetballer voor. Moeten we passen voor ploegen van dit niveau? We speelden ook goed tegen Beerschot Wilrijk. Nee, we gaan met vertrouwen die matchen spelen. Na de 0 op 12 volgden twee zeges, dat heeft ons goed gedaan. Deze matchen komen op het juiste moment.” (gf)