Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Braxgata zet remonte verder

Hockeyaudi hockey league

Brasschaat -

De remonte van Braxgata gaat verder. De jongens uit Boom wonnen met 2-4 bij Wellington en springen over Antwerp in het klassement. Leider Dragons speelde gelijk en krijgt Watducks naast zich.

Braxgata pakte een logische uitzege bij hekkensluiter en zwak broertje Wellington. Door de nederlaag van Antwerp bij Racing zakken de jongens uit Sint-Job nu naar de voorlaatste plaats. Ze tellen al twee punten achterstand op Braxgata, dat op één puntje van Beerschot komt.

Beerschot verloor op eigen veld tegen Herakles, dat verrassend naar de vijfde plaats klimt in het klassement.

Bovenaan het klassement moest leider Dragons vrede nemen met een 2-2-gelijkspel bij Orée. Het was voor de Brasschatenaren een moeizame wedstrijd. Alexander Hendrickx bracht Dragons op 0-1 dankzij een strafcorner, maar Orée kwam terug en stond kort voor affluiten zelfs op een 2-1-voorsprong. Pas in de slotfase kon Felix Denayer de 2-2 op het bord brengen.

“Het wordt nog een moeilijk jaareinde”, aldus Dragonsspits Jeffrey Thys. “Het zijn niet echt onze maanden, tegen clubs als Orée is het voor ons niet gemakkelijk. Zij willen niet echt open spelen. Misschien komen wij beter uit de verf nu zondag tegen Racing en daarna tegen Leuven. Die clubs liggen ons beter. De winterstop zal niet te laat komen. Een rustperiode kan ons wel goed doen.”

Bij de vrouwen verloor Braxgata met 1-0 bij Wellington en ging Antwerp met 0-1 winnen bij Pingouin. De meisjes uit Boom blijven wel autoritair aan de leiding met vijf punten voorsprong op Gent. Antwerp staat op de vijfde plaats met twee punten minder dan Leuven en Watducks.