© DBA

‘Holebilied’ K3 lokt ook negatieve reacties uit

K3 heeft veel positieve reacties gekregen op het nummer Prinsesje en Superman, dat homoseksualiteit bespreek- baar wil maken bij kinderen. Maar niet iedereen is blij. Het liedje zou “homo’s en lesbiennes promoten”, klinkt het in sommige reacties op sociale media.

“We zijn geschrokken van die reacties”, geeft Hanne (22) toe. “We vonden het een leuk liedje met een mooie betekenis. Maar toen we sommige opmerkingen lazen, dachten we: oei, amai...” Klaasje (21) begrijpt de heisa niet: “We noemen homoseksualiteit niet eens bij naam. We leggen kinderen ook niets op. Het is heel jammer dat sommige mensen dit niet kunnen accepteren. Hopelijk kunnen velen zich er wél in herkennen.”

Marthe (20) vult aan: “Onze boodschap is gewoon: wees wie je bent, dat is het beste.” En in koor: “Neen, dit is geen voorbode van een ‘coming out’ van een van ons drieën. We zijn nog heel gelukkig met onze vriendjes.”

Prinsesje en Superman staat op het nieuwe K3-album Ushuaia, dat donderdag werd voorgesteld. De cd werd al 130.000 keer besteld in België en Nederland, goed voor vijf keer platina.

Ter vergelijking: 10.000 Luchtballonnen, het debuutalbum van Hanne, Klaasje en Marthe, ging van start met 190.000 exemplaren. “Dit tweede album voelt nog veel meer van ons”, zeggen de drie. “Bij het eerste album volgden we gewoon, we waren nog wat overdonderd omdat we nog maar net tot K3 gebombardeerd waren. Deze keer hadden we zelf veel meer inbreng, en dat maakt het voor ons ook nog leuker.”

Nu in het nieuws