Radeloze ouders van vermiste kickbokser: “Kom terug, jongen, want we missen je”

Kristel Van Hove en Marc De Bonte, die dezelfde naam draagt als zijn vermiste zoon, klampen zich vast aan elk sprankeltje hoop. Foto: foto joren de weerdt

Radeloze ouders van vermiste kickbokser: “Kom terug, jongen, want we missen je”

Print
Kasterlee -

De ouders van de vermiste Marc De Bonte (26) uit Kasterlee zijn ten einde raad. Exact een week geleden is hun enige zoon, een succesvolle kickbokser, verdwenen. "We willen Marc terug", zeggen ze.

De verdwijning van kickbokser Marc De Bonte begint stilaan ondraaglijk te worden voor zijn ouders. Vader Marc De Bonte (56), die dezelfde naam draagt als zijn zoon, en zijn vrouw Kristel Van Hove (52) uit Kasterlee hebben al een week niets meer vernomen van hun enig kind.

Marc De Bonte verdween in de nacht van vrijdag 4 november op zaterdag 5 november. Zijn auto is zondagavond wel teruggevonden in het Nederlandse Best, de gemeente waar zijn vriendin Marly de Laat woont. Allerlei zoekacties en oproepen leverden voorlopig niets op. De verdwijning van de twintiger blijft een groot raadsel.

Vader Marc lanceert met trillende stem en met tranen in de ogen een ultieme oproep. “Kom terug, jongen, want we missen je. Het enige dat we willen, is dat je terug bij ons bent”, zegt hij.

Radeloze ouders van vermiste kickbokser: “Kom terug, jongen, want we missen je”
Marc De Bonte Foto: Paul Keyenberg

Net examen afgelegd

De vermiste zoon woont officieel nog in Kasterlee, maar verblijft vaak bij zijn vriendin in Best. Als personal coach geeft Marc ook twintig uur per week les in een sportschool in Bladel.

“Woensdagnacht en donderdagnacht heeft hij hier nog geslapen”, zegt zijn vader. “Woensdag is hij in Antwerpen nog een examen Voedingsleer gaan afleggen, want hij volgt nog een opleiding in het volwassenenonderwijs. Donderdag ging hij meteen naar Bladel om te trainen. Onze Marc was erg gelukkig. Hij was zich aan het voorbereiden op het wereldkampioenschap kickboksen in China. Hij zou daar zijn titel terugnemen en zat boordevol plannen. We hadden ook al gezegd dat we een sportschool zouden beginnen.”

Brave topsporter

Marc De Bonte mag dan een kickbokser zijn, volgens zijn familie is hij buiten de ring een doodbrave twintiger. “Onze Marc heeft nog nooit een vlieg kwaad gedaan en is een echte topsporter”, zegt zijn vader. “Wij doen zijn finan­ciën en weten zeker dat hij niets te kort komt. Er waren ook ner-gens schulden en hij heeft een blanco strafblad.”

“Wij kunnen bijna niet meer geloven dat hij ergens buiten ligt, want dan hadden ze hem ondertussen wel gevonden. En in het water is er ook nog niets teruggevonden. Hij zou dus ergens binnenshuis moeten verblijven. Maar als iemand Marc vasthoudt en geld wil, dan was dat toch al lang gevraagd.”

De ouders klampen zich vast aan elk sprankeltje hoop. “Eender welk detail, hoe klein ook, is misschien van goudwaarde om Marc terug te vinden”, denkt vader Marc De Bonte.

Een oproep in het tv-programma Opsporing Verzocht eerder deze week leverde achttien tips op, maar geen nieuwe aanwijzingen. Het onderzoek naar de verdwijning van de kickbokser is in handen van de Nederlandse politie. Tips zijn welkom op het nummer 0031-800 60 70.

Radeloze ouders van vermiste kickbokser: “Kom terug, jongen, want we missen je”
Foto: joren de weerdt

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio