Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Sadio Demba is nieuwe hoofdcoach: “De trainers stellen de ploeg op, niet Bico”

David Gevaert (midden) stond donderdag nog gewoon op het oefenveld. Toen leek alles nog koek en ei, maar nauwelijks enkele uren later nam Gevaert ontslag. Foto: TOM GOYVAERTS

Sadio Demba is nieuwe hoofdcoach: “De trainers stellen de ploeg op, niet Bico”

Voor de 50-jarige Sadio Demba, de nieuwe hoofdtrainer van Antwerp, is de Bosuil een vertrouwde omgeving. In het seizoen 2012-2013 was hij er T2 onder Denis van Wijk. “Antwerp heeft genoeg talent, maar we zullen keihard moeten werken.”

“Ik ben erg blij om terug te zijn”, zei Demba. “Als een club als Antwerp je vraagt om hier te komen werken, dan doe je dat met veel plezier. Ik heb de eerste periode niet meegemaakt (hij coachte WS Brussel in de eerste amateurklasse, red.), daar wil ik dus niet over praten. Maar in de tweede periode is het van moeten. Die is altijd moeilijker dan de eerste, de ploegen kennen elkaar nu nog beter. Het wordt dus lastig, maar de top is een must. De kern heeft talent genoeg, maar we zullen keihard moeten werken. We zijn er om samen de boel recht te trekken. Of we zullen blijven roteren? Wie goed speelt, blijft gewoon staan. En als Antwerp aan de top speelt, zullen we geen reden hebben om te veranderen.”

‘We’, dat is Sadio Demba en Jeffrey Rentmeister, die op de Bosuil zijn eerste stappen zet als coach. “De afhandeling van zijn amateurcontract is correct verlopen (Rentmeister speelde dit seizoen bij Sporting Hasselt, red.)”, zegt Yorik Torreele, de rechterhand van Patrick Decuyper. “Jeffrey ondertekende intussen een volwaardig arbeidscontract bij Antwerp. We wilden hem graag deze kans bieden.”

Hoe ziet de nieuwe hoofdtrainer de samenwerking met John Bico, die de voorbije weken nog op de Antwerpse bank zat, maar vanaf nu dus op de tribune zal plaatsnemen. “Ik ken John al lang, maar nu heeft hij een andere functie. John staat boven ons, maar wij stellen de ploeg op en nemen de beslissingen”, beweert Demba.