Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Dit wordt toch speciale wedstrijd voor mij”

Volleybaleuromillions league (m) - Simon PeetersTopvolley Callant Antwerpen

Topvolley Antwerpen trekt vanavond op bezoek bij Haasrode-Leuven. Een speciale wedstrijd voor Simon Peeters, die het opneemt tegen zijn ex-club. Met Antwerpen hoopt hij een vervolg te breien aan de succesvolle start van de Sinjoren.

Haasrode-Leuven en Topvolley Callant Antwerpen staan beiden op een gedeelde vierde plaats. De Sinjoren hebben dit seizoen goede resultaten gehaald in de uitwedstrijden bij Puurs, Marke-Webis, Borgworm en Guibertin. Allemaal ploegen die net als Haasrode-Leuven in een kleine zaal spelen. “Toch kan je de zaal van vanavond met geen enkele andere vergelijken”, zegt Simon Peeters. “Het publiek zit dicht op het veld en de aanwezige fanfare zorgt voor een speciale sfeer. Dat maakt dat Haasrode op de momenten dat het goed draait daarin extra motivatie vindt en het de andere ploegen meer dan moeilijk kan maken.”

Toch kijkt de 19-jarige Peeters enorm uit naar de wedstrijd.

“Het is toch speciaal voor mij, ik heb er nog heel wat vrienden rondlopen. Al probeer ik de wedstrijd toch te bekijken en voor te bereiden als al die andere dit seizoen om zo de druk wat weg te houden. Ik denk dat we gewoon moeten uitgaan van onze eigen sterkte en dat we in de heksenketel die ons te wachten staat de gemaakte afspraken moeten nakomen. We weten welke spelers voor gevaar kunnen zorgen. Aan ons om daar goed op te anticiperen.”