Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Blij dat ik zo lang in beeld heb kunnen rijden”

Jim Aernouts in het spoor van ploegmaat Corné van Kessel. De renner van Telenet-Fidea Lions reed op de Jaarmarktcross in Niel naar een knappe zesde plaats. Foto: Photo News

“Blij dat ik zo lang in beeld heb kunnen rijden”

Veldrijdenprofsjaarmarktcross Niel - Jim Aernouts rijdt in Niel even op kop en pakt uiteindelijk knappe zesde plaats

Europees kampioen Toon Aerts pakte gisteren de zege in de Jaarmarktcross Niel. Maar ook zijn ploegmaat Jim Aernouts toonde zich door de eerste twee ronden alleen aan de leiding te fietsen. Uiteindelijk werd hij op 1’29 van Aerts knap zesde.

“Ik mocht eindelijk nog eens op de eerste rij starten en dan is het gewoon gemakkelijker om vooraan te zitten”, sprak een vermoeide Aernouts net na de streep. “Ik vond dat het tempo in het begin niet zo hoog lag en dacht dat ik er goed aandeed de leiding te pakken voor de eerste schuine kant. Toen die eerste moeilijke passage achter de rug lag, had ik meteen een kleine voorsprong en ben ik maar doorgegaan. Toen ik echter aan de zandbak kwam, hadden ze die vlak voor de start weer helemaal gelijk getrokken. Er was geen spoor in te bekennen en dus moest ik het zelf maken. Daar moest ik al een eerste cartouche verschieten. Toch besliste ik om te blijven doorgaan. Toen Toon (Aerts, red.) dan bij mij kwam aansluiten, voelde ik dat hij beter was en dat ik hem niet zou kunnen blijven volgen. Ik heb er wel nog alles aan gedaan om een mooie uitslag proberen te halen en dat is uiteindelijk ook gelukt. Nadat ik bij Toon moest lossen, heb ik wel twee slechte ronden gekend, maar gelukkig kon ik me daarna herpakken. Bij Pauwels kon ik niet aanklampen, ook al omdat ik in het tweede gedeelte van de cross nog enkele keren slecht door de zandbak ben gereden. Daardoor kwam ik telkens alleen op het asfalt te zitten, wat toch wel zwaar was. Ik ben echter heel tevreden over mijn wedstrijd. Ik ben lang in beeld geweest en de ploeg heeft vier renners bij de eerste zes. Dan kan je van een geslaagde middag spreken.”

Pauwels: “Slechte start”

Kevin Pauwels kon zijn favorietenrol niet waarmaken. Vooral zijn start was dramatisch. “Ik weet al niet meer hoeveel keer ik in de beginfase tegen de grond ben gegaan. Hoe dan ook, te veel om goed te zijn. Dan moest ik ook nog eens mijn losgekomen schoen vastmaken en dan ben je direct veel tijd kwijt. Dat brugje in het begin van de wedstrijd vond ik ook nogal ongelukkig liggen. Daar stropte het op en kon je niet door. Ik heb er nog even in geloofd toen ik merkte dat ik tot op een tiental seconden was genaderd van Aerts. Dat had echter al veel van mijn krachten gevergd. Toen ik daarna zag dat ik opnieuw wat terrein verloor, is er iets gebroken en besefte ik dat het niet voor vandaag (gisteren red.) zou zijn. Aerts heeft de zege niet gestolen. Hij is niet bezweken onder de druk en is de verdiende winnaar. Alleen enkel jammer van die rotstart, anders had het mogelijk mooier kunnen aflopen voor mij.”