Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Sander Verminck snelt naar zege in veldloop van Mechelen: “Dit is mijn allereerste crosszege ooit”

veldlopencross mechelen

Oost-Vlaanderen boven in de cross van Mechelen. Nina Lauwaert bij de vrouwen en Sander Verminck bij de mannen (allebei van AC Hamme) gingen er met de zegebloemen aan de haal.

De vrouwen kregen 4940 m onder hun spikes geschoven op het snelle, maar op sommige plaatsen glibberige parcours op De Nekker. Juniores, seniores en masters liepen samen in één wedstrijd. Charlotte Van Hese uit Waasmunster en Nina Lauwaert uit Sint-Niklaas namen meteen een mooie voorsprong. Een achtervolgend groepje met Renée Eykens, Kim Geypen en marathonloopster Els Rens streed in de achtergrond voor de derde podiumplek. Lauwaert nam vanaf de tweede ronde vlot afstand van Van Hese en won de cross na 17’26. Van Hese (17’42) werd net als in Bonheiden (30/10) tweede, Eykens (17’48) maakte het podium compleet. De van Mechelen naar Leuven uitgeweken Kim Geypen (die ooit haar carrière begon bij RAM en er enkele keren de veldloop won, red.) werd vierde. Els Rens, in de marathon van Rio nog 84ste, eiste de vijfde plek op.

Bij de mannen namen Benoît Goethals en Sander Verminck de snelste start. Ze liepen een kleine voorsprong bijeen op Niels Goderis, Tommy Kinders, Frederik Cappaert en Jan Wera. Iets voorbij halfweg kon Verminck een beslissend kloofje slaan. Na 8,1 km crossen in exact 26’00 maakte de loper uit Berlare het zegegebaar. Goethals (26’12) hield achter hem stand op de tweede plaats, maar moest wel tot het einde alles blijven geven om een sterke opzittende Tommy Kinders (26’19) achter zich te houden. Jan Wera (26’26), Frederik Cappart (26’31) en Niels Goderis (26’36) maakten de top zes vol. “Dit is mijn allereerste overwinning ooit”, straalde Sander Verminck. “Normaal gezien kom ik beter tot mijn recht in de stratenlopen en op de piste. Dat werk ligt me beter. Het is daarom leuk om ook eens in een veldloop uit te blinken.”