Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Pape Badji: “Ik wil de ploeg mee aan successen helpen”

Basketbal Euromillions league Charleroi - Kangoeroes Willebroek

Kangoeroes Willebroek moet op de achtste speeldag van de EuroMillions Basketbal League op bezoek bij Charleroi. “We trekken ontspannen naar Charleroi want we hebben daar niets te verliezen”, aldus de Senegalese center Pape Badji.

Kangoeroes Willebroek kent een sterke start in de eerste klasse. De beste in de vijf jaar dat het op het hoogste niveau meedraait zelfs.

“Met een drie op zes en één wedstrijd minder gespeeld staan we virtueel naast Charleroi en Leuven Bears en dus stevig in de middenmoot. We tellen tevens twee overwinningen meer dan Luik en Limburg United. Vooral de winst vorige week tegen de Limburgers in eigen huis was belangrijk. Dat gaf ons een boost, niet alleen in het klassement, maar ook mentaal”, aldus de 24-jarige en 2m06 grote Pape Badji.

De Senegalese center geraakt onder de korf stilaan maar zeker onder stoom en is een belangrijke schakel in de selectie van coach Daniel Goethals.

“Er wordt fysiek sterk gespeeld in de Belgische competitie. Daar voel ik me lekker bij. Ik hoop in de volgende weken met sterke prestaties de ploeg mee aan nieuwe successen te helpen. In Charleroi zijn we uiteraard de underdog. We hebben daar niets te verliezen. Als we ontspannen en met de nodige focus spelen, kunnen we misschien wel verrassen.”

Spirou Charleroi doet het Europees in de Champions League (nul op vier) slecht, maar veert nationaal met winst tegen Oostende en vorige week in Leuven Bears weer recht. Tevens zijn Belgian Lions Ioann Iarochevitch en Loîc Schwartz opnieuw speelklaar zodat Charleroi bijna au grand complet de Rupelploeg ontvangt.