Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Ex-trainer Kristof De Cnodder: “Mijn vertrek was begin van turbulente periode”

Voetbal4DE provinciale B MASSENHOVEN - Oelegem zondag 14.30u

Massenhoven voerde een tijdje geleden een trainerswissel door en stelde Peter Van Den Dries aan als nieuwe sportieve baas. Kristof De Cnodder, de vroegere T1 van Massenhoven, voelde zich fel geviseerd in het artikel dat woensdag verscheen. “Ik wil niet dat die onterechte negatieve uitlatingen over mij een invloed hebben op mijn verdere trainersloopbaan”, stelt De Cnodder.

De Cnodder was tien maanden lang de sportieve baas van Massenhoven.

“Ik durf te zeggen dat er bij mij inderdaad een structuur stond die na mijn vertrek helaas deels wegviel”, zegt De Cnodder. “Met Verstraeten, de broers Gobert en Mertens stopten er vier routiniers en vaste waarden uit onvrede met mijn ontslag.”

“Dat negatief beeld dat over mij werd opgehangen, kan nefast zijn voor het verdere verloop van mijn trainerscarrière De trainerswissel was niet het einde, maar het begin van een turbulente periode. Door het verlies van kwaliteit en ervaring is de club er nu slechter aan toe”, aldus De Cnodder.

Peter Van Den Dries zat verveeld met de verkeerde interpretatie.

“Ik leverde geen kritiek op De Cnodder, die inderdaad geen puinhoop achterliet”, reageert Van Den Dries. “Het was niet zijn schuld dat er na zijn ontslag problemen waren. Een aantal spelers vertelde bepaalde zaken die helemaal niet door de beugel konden en niet werden geaccepteerd door de groep.”