Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Aanvoerder Glenn Adriaens wil sterke reeks doortrekken: “We zijn op ons elan doorgegaan”

voetbal 2de provinciale B zoersel - og Vorselaar zondag 14.30u

Zes overwinningen en drie gelijke spelen in elf wedstrijden hebben Zoersel op een gedeelde tweede plaats gebracht. Die plaats willen aanvoerder Glenn Adriaens en co zondag tegen Vorselaar verdedigen.

“Na de promotie van vorig seizoen zijn we op ons elan doorgegaan”, aldus Glenn Adriaens. “Iedereen draait liever bovenaan mee dan onderaan voor het behoud te moeten knokken. Zondag spelen we een topper want met Vorselaar komt er een ploeg over de vloer met een gelijk aantal punten.”

Adriaens leeft ontspannen naar de wedstrijd toe. Beide ploegen hebben niet enkel evenveel punten, ook hun doelpuntensaldo is bijna gelijk. “Het kan een spannende wedstrijd worden. Enkele jaren geleden speelde ik al eens tegen Vorselaar, maar van de ploeg van toen blijven niet veel spelers meer over. Het maakt ook niet zoveel uit. Wij gaan voor eigen volk weer uit van onze eigen kwaliteiten en proberen de wedstrijd met goed voetbal te winnen.”

Zoersel en Adriaens hebben alvast geen reden tot klagen.

“Ondanks onze jonge groep spelen we al verschillende jaren samen. In het tussenseizoen kwamen er nog enkele versterkingen bij. Zoals Joren Nuyts bijvoorbeeld, die toch al elf keer scoorde. Zijn aandeel is niet te onderschatten. We spelen collectief sterk en willen dat zondag in de topper ook weer doen”, besluit de verdediger.