Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Lyam Swann (Westmalle): “Ik heb veel respect voor de beslissing van Cisse Severeyns”

voetbal4de provinciale aWestmalle - Alberta Schilde zon 14.30u

Op papier staat Westmalle zondag voor de makkelijkste opdracht van het seizoen: een thuismatch tegen rode lantaarn Alberta Schilde. “In theorie mag dit niet misgaan, maar het zou dom zijn Alberta Schilde te onderschatten”, zegt Lyam Swann.

“Oké, Alberta Schilde is nog puntenloos en verloor op de vorige speeldag nog met 0-10 van Putte, maar dat betekent niet dat de drie punten al binnen zijn”, weet Swann. “Elke wedstrijd moet gespeeld worden. Temeer omdat Alberta Schilde een nieuwe coach heeft. Dat kan de ploeg een boost geven. Daarnaast moet Westmalle met onder meer Fabian Verdult, Louis Goossens, Dennis De Prins, Rutger Nieuwlaat enzovoort heel wat basisspelers missen. In totaal een negental. Verspreid over twee matchen zelfs dertien. Dat is meer dan een elftal, hé.”

Daar was vorige week op het veld van Donk nochtans niet veel van te merken. “We hebben gelukkig een brede kern. De gasten die het moeten opvangen, doen het erg goed. Het 1-1 gelijkspel was verdiend, al speelde het drassige veld in ons voordeel. We pakten een punt op karakter.”

Swann speelde geen volledige wedstrijd op Donk. “Ik had last van de rug en vroeg om een wissel. Normaal ben ik er zondag weer bij. Die beslissing ligt bij de trainer. Dat Cisse Severeyns vorige week een aanbod van Cappellen naast zich neerlegde? Dat is een persoonlijke keuze. Dat hij met al zijn ervaring bij Westmalle wil blijven, verdient veel respect. Je kan in het provinciale voetbal geen betere trainer vinden.”