Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Voetbal 1ste provinciale - Dean JorisBerg en Dal

“Het gaat de goede richting uit”

Met FC De Kempen – Berg en Dal staat er zaterdag een leuke derby op de kalender en voor beide ploegen staan er drie belangrijke punten op het spel.

af

“Ik ken de ploeg niet, maar de verplaatsing naar De Kempen wordt een serieuze uitdaging voor ons”, aldus Dean Joris. “Bij de start van het seizoen werd De Kempen getipt bij de titelfavorieten, maar hun resultaten lieten in de beginfase te wensen over. Het is een ploeg die bovenaan zou moeten meedraaien, maar dat kwam er aanvankelijk niet uit. Ondertussen hebben ze zich herpakt en de laatste weken behaalden ze een zeven op negen (daarna boekte De Kempen wel twee nederlagen op rij, red.).”

Bij Berg en Dal lijkt het tij te zijn gekeerd. De Meerhoutenaars konden hun plaats in de subtop wel behouden, maar wisselden de afgelopen weken telkens winst en verlies af. Tot er tegen Antonia en Oppuurs twee keer werd gelijkgespeeld. “Het gaat de goede richting uit”, verklapt Joris. “Vooral de manier waarop we dat gelijkspel tegen Oppuurs behaalden, was belangrijk. We speelden beter voetbal en er begon meer organisatie in de ploeg te komen.”