Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Voetbal1steProvincialeWhite Star- Branddonk zondag 14.30u

Pieter Michiels: “White Star zal denken dat wij een haalbare kaart zijn”

Branddonk hield een goed gevoel over aan het gelijkspel tegen Schriek (1-1) en is vastberaden om de volle buit weg te kapen op bezoek bij White Star.

ev

Met de puntendeling tegen Schriek sloot Branddonk een zwaar drieluik af. Vooral in de eerste helft tegen Schriek liet groen-zwart zich van zijn beste kant zien.

“Dat resultaat was een opsteker”, zegt Pieter Michiels. “Schriek is en blijft een sterk elftal, maar we hadden toch gehoopt om iets te rapen. Drie punten zouden overdreven geweest zijn, maar het gelijkspel was verdiend. Het was een inspirerende match om het treffen tegen White Star voor te bereiden. We speelden goed in blok en benutten de kansen die we kregen. Dat gaan we dit weekend moeten herhalen. Bovendien stonden we verdedigend enorm sterk te voetballen.”

Linkerkolom

Branddonk prijkt op de elfde plaats in het klassement, maar als het van Michiels afhangt, gaat daar de komende weken verandering in komen. “De volgende matchen worden erg belangrijk”, gaat de middenvelder verder. “We ontmoeten enkele ploegen waartegen we het verschil moeten kunnen maken. Mits een zes op negen, hopen we naar de linkerkolom te klimmen.”

Branddonk wil zijn opmars inzetten op het veld van buur White Star. “Daar willen we absoluut de drie punten pakken. Zij zullen waarschijnlijk denken dat wij een haalbare kaart zijn, maar het is aan ons om hen het tegendeel te bewijzen. Het is leuk om een derby te spelen, al ervaar ik niet dat er veel animo rond die match hangt. We mogen hen niet onderschatten, maar vooral ook niet veel schrik hebben”, besluit Michiels.