Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Voetbal 1ste provinciale - Philippe BiernauxVC Herentals

“Niet tevreden met een gelijkspel”

De match tussen Antonia en VC Herentals lijkt op het eerste gezicht niet echt speciaal, maar toch kijkt er iemand in het Herentalse kamp reikhalzend uit naar deze ontmoeting.

“Dit is een match waar ik persoonlijk heel erg naar toeleef”, aldus Philippe Biernaux. “Ik woon in Zoersel en dan is Antonia een heel korte verplaatsing. Ik ken er veel volk. Maar er staat voor de hele ploeg veel op het spel. We gingen vorige week onderuit tegen Ternesse en een tweede nederlaag op rij zou fataal zijn. Niet alleen dreigen we dan onze leidersplaats te verliezen, maar tegelijkertijd zou dat betekenen dat we in een negatieve spiraal zitten. Bij verlies zouden we slechts één van onze laatste vier wedstrijden gewonnen hebben. We gaan zaterdagavond voluit voor de zege, want ook met een gelijkspel kunnen we niet tevreden zijn.”

“Om die ambitie waar te maken, zullen we wel weer goed moeten spelen. Op basis van het klassement zou je verwachten dat Antonia minder sterk is dan wij, maar we mogen hen zeker niet onderschatten.”