Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Het is stilaan  vijf voor twaalf”

Bart Willemsen houdt de moed erin: “We geloven allemaal dat het tij snel zal keren.” Foto: smb

“Het is stilaan vijf voor twaalf”

Voetbal1ste provinciale White Star - branddonk zondag 14.30u - Bart Willemsen hoopt dat White Star zich herpakt na 0 op 24

White Star staat voor een interessante uitdaging. De Turnhoutenaars willen eindelijk hun eerste thuisoverwinning van het seizoen behalen, maar met Branddonk krijgen ze wel een stevig blok tegenover zich.

Niet alleen bij White Star, maar in heel het Turnhoutse kijkt men uit naar de komst van Branddonk. “Het is een wedstrijd die heel veel mensen aanspreekt”, weet trainer Bart Willemsen. “Het is alweer erg lang geleden dat de twee teams nog tegenover mekaar stonden in competitieverband en dat maakt het allemaal nog interessanter.”

“Hoewel we al lang niet meer tegen mekaar speelden, kent iedereen Branddonk. Het is een vaste waarde in het Kempense voetbal en de meeste spelers zijn gekend, omdat de Retienaars met jongens uit de streek voetballen. Het is geen geheim dat dit voor White Star altijd heel moeilijke wedstrijden zijn. Branddonk beschikt over een goede groep en als team krijg je met hen altijd een stevig blok te bekampen.”

White Star kent de tegenstander van zondag dus goed en de boodschap voor de Turnhoutenaars is dan ook duidelijk. “We moeten dringend boven onszelf uitstijgen”, gaat Bart Willemsen verder. “Er is nog niets verloren, maar we moeten ons wel zo snel mogelijk herpakken. Het is immers stilaan vijf voor twaalf, maar daarvan is iedereen zich ook bewust. Als we die eerste thuisoverwinning van het seizoen willen behalen, moet er beter gespeeld worden dan de afgelopen weken. Er was wel al verbetering merkbaar. Vorige week (5-0 verlies tegen GR Katelijne, red.) ging het 70 minuten lang echt goed, maar in enkele minuten was de match helemaal gespeeld.”

Centrale as

“De jongens willen zich echt herpakken en dat merk je op alle vlakken, zowel emotioneel als sportief. Door het wegvallen van Tim Gorris zijn we uiteraard helemaal anders moeten gaan spelen, maar ook het ontbreken van Iwan Sels en Guy Geudens had een invloed. Zo was plots onze hele centrale as onbeschikbaar. Daarenboven misten enkele sterkhouders van vorig seizoen de juiste vorm. Daar hebben we de oorzaak van gevonden en het is nu aan alle jongens om te reageren. Niet alleen met woorden, maar ook met daden. Hoewel we vorige week weer een flinke pandoering kregen, is er de afgelopen dagen erg scherp getraind. We geloven allemaal dat het tij snel zal keren.”