Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Voetbal 1ste provinciale - Nurullah KocakLille

“Gedeelde eerste plaats geeft moed”

Met een schitterende assist op Maico Gerritsen, lag Nurullah Kocak vorig weekend aan de basis van de 3-2 zege tegen De Kempen. Trekt Lille de lijn door op bezoek bij Schriek?

“Als je zoals wij voor de titel wil gaan, mag je met een 2-2 in eigen huis niet tevreden zijn”, zegt Kocak over de derby tegen De Kempen. “Iedereen ging in het slot volop voor de zege en dat lukte uiteindelijk.”

Terwijl iedereen een schot verwachtte van Kocak, koos die voor een listig balletje in de rug van de verdediging, dat door Gerritsen knap werd binnen gekopt. “De ontlading was groot. Het loopt vlot de jongste weken en nu we VC Herentals op de eerste plaats hebben ingehaald, geeft ons dat alleen maar meer vertrouwen. Maar de weg naar het uiteindelijke doel is nog erg lang.”

“Zondag wacht er ons met Schriek een nieuwe opdracht en dat wordt er weer eentje om niet te onderschatten. Wij zijn vooraf door iedereen naar voren geschoven als de te kloppen ploeg en dat merk je aan de inzet die elke ploeg tegen ons toont. Voetballend vermogen hebben we genoeg, maar dat alleen volstaat niet om het in deze reeks te redden. Er moet elke week scherpte en inzet zijn. Kunnen we ons voetballend vermogen aan een juiste wedstrijdmentaliteit koppelen, dan zie ik ons ver komen.”