Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Geen reden om te veranderen”

Voetbal 1ste provinciale - Dominique OlieslagersDe Kempen A

Na twee nederlagen op rij, hoopt De Kempen opnieuw aan te knopen met winst tegen Berg en Dal. Dominique Olieslagers tracht de recente resultaten te plaatsen. “Toegegeven, het verlies op Lille kwam hard aan. We speelden een goede match, maar bleven met lege handen achter. Dat hadden we niet verdiend. Het zit ons momenteel niet mee, maar ik zie niet veel redenen om te veranderen. We dwingen kansen af en scoren ook. Als je op verplaatsing twee goals maakt, zou je minstens een punt moeten pakken. Maar Lille staat niet voor niets tweede in het klassement. En de spitsen van Lille staan hoog aangeschreven.”

Er wachten Olieslagers en zijn ploegmaats nog zware opdrachten. “We staan nu tegenover Berg en Dal, volgende week wacht Lyra en dan ontvangen we VC Herentals. Natuurlijk zullen we voluit aan de bak moeten, maar dat is geen probleem. Als we voetballen zoals op Lille, zullen we uit dat drieluik meerdere punten puren.”

Is er een reden om meer behoudend te gaan voetballen? “Wat mij betreft niet. Ik vind dat we onze manier van spelen verder kansen moeten geven. Bovendien stel je vast dat Zoubeir naar een betere vorm groeit en dat Ulenaers regelmatig scoort.”