Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“We hebben niks te verliezen”

Jonas Nijs (links) en maats vieren de zege tegen Helson Helchteren. Wat kunnen zij tegen leider Sint-Lenaarts? Foto: SMB

“We hebben niks te verliezen”

Voetbal3de amateurklasse BSINT-LENAARTS - VOSSELAAR zaterdag 19.30u - Jonas Nijs hoopt uitreputatie op te smukken

Vosselaar -

Vosselaar speelt zaterdag buitenshuis en dat bleek dit seizoen nog maar zelden goed nieuws. Niettemin hopen de blauwhemden straks op visite bij leider Sint-Lenaarts het tij in het streektreffen te keren.

Eén schamel puntje in Eppegem en een gelijkaardige oogst bij laagvlieger RC Mechelen: het is de bijzonder magere uitbalans van Vosselaar na vijf wedstrijden op vreemde bodem. Niet verwonderlijk dat de blauwhemden hun huidige gedeelde zesde plaats aan sterke prestaties voor eigen volk danken. Met als uitschieter de 5-1 vorige week tegen Helson Helchteren. “Dat was een wedstrijd waarin we een goede prestatie hebben neergezet en ook heel efficiënt waren”, beseft Jonas Nijs. “Maar vraag me niet naar een verklaring waarom het op verplaatsing niet loopt. We beschikken dit seizoen echt wel over een geheel om overal punten te kunnen pakken.”

“Punt zou al mooi zijn”

Dus ook bij leider Sint-Lenaarts, dat met 25 op 30 met strenge hand over de competitie regeert. “Het is een heel sterke ploeg”, beaamt Nijs. “Maar net dat maakt die partij voor ons zo interessant. We hebben ginds niks te verliezen en het is toch ook een beetje een streektreffen. Aan motivatie zal het dus zeker niet ontbreken en dat zal nodig zijn om een succes te boeken. Pakweg een puntje meegraaien zou al heel mooi zijn.”

Jonas Nijs zelf ontdekte als linksachter de jongste weken bovendien een nieuwe positie. “Ja, door het uitvallen van Yannick Defossez en het feit dat Raf Hannes nar voor werd geschoven, zaten we krap links achterin. Ik probeerde te depanneren, maar die post bevalt me wonderwel. Mij hoor je niet klagen.”