Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

voetbal3de amateurklasse BSint-Lenaarts - Vosselaar zat. 19.30u

Sam Vermeylen wil hoogconjunctuur aanhouden: “Iedereen wil tegen de leider winnen”

Vijf punten bonus telt Sint-Lenaarts op het tweede geklasseerde Diegem. Maar om de leidersplaats te behouden, moeten de spelers elke week opnieuw extra inspanningen leveren. Want alle tegenstrevers plooien zich dubbel als ze de leider bekampen. Dat zal zaterdag niet anders zijn als Vosselaar op bezoek komt.

“Daar ben ik me volledig van bewust”, zegt Sam Vermeylen. De doelman van Sint-Lenaarts is aan een sterk seizoen bezig. Vorige week nog hield Vermeylen op Houtvenne met enkele schitterende parades zijn ploeg na rust overeind.

“Het liep prima, en dat net op mijn verjaardag. Heel leuk voor mij natuurlijk. Ik heb ervan genoten. We verdienden de winst misschien niet, maar we stonden wel weer goed in de organisatie. Het leverde ons nog eens drie punten op."

Sint-Lenaarts trekt de lijn van het sterk seizoenbegin intussen door. Vermeylen hoopt dat zijn ploeg die hoogconjunctuur nog een tijdje kan aanhouden.

“We incasseren niet veel tegendoelpunten, dat is de verdienste van alle spelers. De sfeer op en naast het veld is prima. Ik snap wel dat mijn concurrent Andreas Smits niet altijd even gelukkig is. In het doel is er maar plaats voor een keeper en momenteel ben ik eerste keuze. Maar het klikt heel goed tussen Andreas en mij.”

“Waakzaam blijven”

Zaterdag zal Sint-Lenaarts weer vol aan de bak moeten. “We staan aan de leiding, wat inhoudt dat iedereen ons graag wil kloppen. Vosselaar won vorige zondag met ruime cijfers van Helson Helchteren. Dat ze vijf keer scoorden tegen de Limburgers, moet ervoor zorgen dat we waakzaam blijven. Iedereen bij ons wil graag nog een tijdje bovenaan het klassement blijven kamperen”, besluit de doelman.