Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Tonen dat ik vertrouwen verdien”

voetbal2de amateurklasse B - Jeroen Meeuwis Hoogstraten

Jeroen Meeuwis vat de verplaatsing naar Wijgmaal aan met een contractverlenging van twee jaar op zak. “Het is nu aan mij om iedere week te laten zien dat ik dat vertrouwen verdien”, aldus de 20-jarige centrale verdediger.

Meeuwis kon dit seizoen op een vaste stek rekenen, ook toen trainer Franken de voorbije weken enkele positiewissels doorvoerde in de defensie. “Dat doet deugd en geeft me veel vertrouwen”, aldus Meeuwis. “Het is nu aan mij om iedere week te laten zien dat ik dat vertrouwen verdien.”

Met 20 tegengoals heeft Hoogstraten de op twee na slechtste defensie van de reeks. Vorige week tegen Hades slikte het weer drie tegengoals. “Toen kroop er wat nonchalance in ons spel omdat het na een kwartier al 3-0 stond, maar dat zou niet mogen gebeuren. We hebben het lastig om de nul te houden.”

Wijgmaal zit met 2 op 12 in een mindere periode en kon in zijn laatste vier wedstrijden amper één keer scoren. Een mooie kans om nog eens de nul te houden, ware het niet dat Hoogstraten ook erg wisselvallig presteert. “Als we de reden zouden kennen, dan zouden we het probleem al hebben opgelost. Ik denk dat het voor ons team belangrijk is om er allemaal te staan. We kunnen het ons niet permitteren om iets gelatener te voetballen.”