Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Het kan een mooi seizoen worden”

voetbal2de amateurklasse b - Michiel Meynendonckx Zwarte Leeuw

Zwarte Leeuw wil zich met een derde zege op rij in de buik van het klassement nestelen. “We kunnen een eerste kloof slaan met de laatste drie ploegen”, beseft Michiel Meynendonckx het belang van de wedstrijd tegen Tienen.

Na de zeges tegen Duffel en Cappellen was het vertrouwen bij Zwarte Leeuw nooit groter. “Het was ons nog niet gelukt om zes op zes te pakken, maar tegen Tienen kunnen we echt bevestigen”, aldus Meynendonckx. “Ook voor onze supporters is het belangrijk, want thuis hebben we alleen nog maar tegen Duffel gewonnen.”

Meynendonckx startte de voorbije twee wedstrijden in de basis en hield vorige week zelfs de uit schorsing terugkerende Van Huffel op de bank. “Nick is natuurlijk een fantastische voetballer, maar dat is de keuze van de trainer en het is mijn taak om het hem zo moeilijk mogelijk te maken. Het doet me in ieder geval enorm veel plezier. Ik heb even moeten wachten, maar de trainer heeft veel vertrouwen in mij. Hopelijk kan ik deze lijn doortrekken. Ik ben naar Zwarte Leeuw gekomen om te spelen en het ziet ernaar uit dat het een mooi seizoen kan worden.”