Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

voetbal1ste amateurklasse coxyde - aSV Geel zondag 15.00u

Kristiaan Haagen wil nederlaag tegen Dender snel doorspoelen: “Weer met de voeten op de grond”

Het vertrouwen bij ASV Geel kreeg vorige week een deukje. Het 2-4 verlies tegen het verrassend sterke Dender was immers niet ingecalculeerd. Meer zelfs, Dender had het begin van een mooie reeks kunnen worden. Kruipt Geel zondag weer recht aan de kust?

“We hadden 6 op 6 gepakt en hadden scherp getraind, we dachten dus goed te kunnen presteren tegen de Oost-Vlamingen”, blikt Kristiaan Haagen nog even terug. “Maar we brachten te weinig. Onze mentaliteit was niet goed genoeg en we stootten op een sterke tegenstrever, die nog enkele uitstekende late transfers had gedaan. We staan dus weer met beide voeten op de grond.”

Dat is allicht maar goed ook. Coxyde leek een zwak broertje te worden, maar begon stilaan punten te pakken en won vorige week bij Sprimont. “In het begin van het seizoen pakten zij misschien nog uit met een veredelde beloftenploeg, maar ondertussen hebben ze heel wat nieuwe spelers gehaald, vooral uit Frankrijk. We hadden dus beter twee maanden geleden tegen hen kunnen voetballen. Nu weten we dat we voluit zullen moeten gaan. Onze mentaliteit zal veel beter moeten zijn om daar de driepunter weg te kapen, want dat is toch de bedoeling. Om ons goed voor te bereiden, trainden we heel de week op kunstgras in Tongerlo. Het veld van Coxyde heeft immers dezelfde ondergrond. We hebben voldoende spelers in huis die hun techniek optimaal zullen kunnen gebruiken. Allicht zal Coxyde ons veel aan de bal laten zodat we, meer dan in de voorbije weken, zelf het spel moeten maken. Ook daarvoor zijn we voldoende gewapend.”

Haalbare kaarten

Geel stond al tegenover alle ploegen uit de top zes. Nu komen de zogenaamde haalbare kaarten eraan, of is het gebruik van die term uit den boze? “Helemaal niet”, schudt de centrale verdediger uit Kasterlee het hoofd. “Je moet dat nuchter bekijken. Statistisch gezien is de kans dat we tegen ploegen als Patro winnen groter dan dat we Beerschot kunnen kloppen. Maar dat zijn allemaal beschouwingen die voor en na een match kunnen gemaakt worden. Zondag moeten we het doen in 90 minuten. We zullen er vanaf de eerste minuut moeten staan en zo lang mogelijk de concentratie hoog houden.”