Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Voetbal1ste amateurklasse Oosterzonen - Hasselt zaterdag 20.00u

Wim Mennes hoopt op beterschap: “Hasselt ideaal om tij te keren”

Oosterzonen kreeg vorige week een klap door te verliezen bij rechtstreeks concurrent Patro Maasmechelen. Het is uitkijken of de ploeg tijdig hersteld geraakt van die dreun, met het oog op de komst van Hasselt.

“Je kan er niet omheen dat we vorige week zwaar teleurgesteld waren”, zegt de ervaren Wim Mennes. “Maandag hebben we op training uitgelopen en toen hebben we in groep nog over die nederlaag gesproken. Het was niet gepland, maar we hadden op dat moment de behoefte om even na te kaarten.”

“Feit is wel dat we de laatste weken matige tot slechte resultaten hebben geboekt tegen gelijkwaardige tegenstanders en daar is iedereen zich van bewust. Die situatie is des te frustrerender omdat iedereen zich wel degelijk voluit geeft. Positief is in ieder geval dat we goed voetballen, zo speelden we ook tegen Patro een meer dan degelijke eerste helft. Al moeten we het geluk ook een keer aan onze kant krijgen. Het is duidelijk dat we onze twee aanvallers Placca en Vermeiren missen (die naar Beerschot Wilrijk vertrokken zijn, red.), maar we blijven er alles aan doen om de kloof zo snel mogelijk te dichten.”

Mogelijk vormt de komst van Hasselt daartoe de uitgelezen gelegenheid. “Ik stel vast dat Hasselt wel goed is gestart, maar in zijn laatste vijf wedstrijden heeft het ook niet gewonnen, dus waarom zouden we kansloos zijn? Wat we nu meemaken speelt wel in het kopje. Je ziet dat er wat getwijfeld wordt en dan ga je automatisch minder goed presteren. Vergelijk je onze prestaties bij het begin van het seizoen met die van de jongste weken, dan zie je toch wel een verschil. Het komt er nu op aan om de mentale veerkracht te vinden om de trend om te buigen.”

“Vanaf nu zal elke wedstrijd moeilijk zijn, maar ook wij hebben een ploeg om het iedereen moeilijk te maken. Dat hebben we dit seizoen al meer dan eens getoond.”

Nog niet 100 procent

Mennes liep onlangs een blessure op, maar viel op Patro diep in de tweede helft in. “Toch ben ik nog niet 100 procent fit. Ik train wel mee, maar als ik voluit moet gaan, loopt het nog wat moeizaam. Afwachten of ik tegen Hasselt wel voluit kan gaan, want anders heeft het weinig zin”, besluit de middenvelder.