Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Van blessuregolf is geen sprake”

Voetbal1ste amateurklassews Brussel - Beerschot Wilrijk (zaterdag 20.00u) - Spitsenmalaise bij Beerschot Wilrijk: alleen Vlad Rusu blijft over als aanvaller

Kopzorgen bij Marc Brys voor de verplaatsing van Beerschot Wilrijk vanavond naar WS Brussel. Diep in de spits kan de coach enkel nog een beroep doen op Vlad Rusu. Al panikeert Brys niet. “De kern is kwalitatief sterk genoeg om dit op te vangen.”

Van een blessuregolf weigert Brys dan ook te spreken. “Dat is fel overdreven”, lacht de Beerschot Wilrijkcoach. “Bjorn Ruytinx keerde deze week terug uit blessure en trainde voluit mee, maar heeft nog een achterstand weg te werken. Fessou Placca mag niet spelen wegens problemen met zijn arbeidsvergunning en Vlad Rusu is gewoon fit. Zo blijft van onze spitsen enkel Simon Vermeiren in de ziekenboeg. Maar het klopt dat ik in Brussel alleen Rusu ter beschikking heb. De situatie is wat ze is, je hoeft daar ook geen extra energie in te stoppen. We mogen dan wel enkele problemen kennen, onze posities zijn nog altijd dubbel bezet en we hebben nog altijd voldoende kwaliteit. Bovendien geeft deze situatie de kans aan anderen om zich te tonen.”

Wat verwacht je van White Star Brussel als tegenstander?

“Dat is nog een beetje een vraagteken. Ik weet graag waaraan we ons mogen verwachten en dat is wat Brussels betreft een moeilijk verhaal. Ze spelen bijna wekelijks met een heel ander elftal. Deze week vertrok hun trainer Sadio Demba nog naar Antwerp. Maar dan nog, met spelers als Tchité en Koffi in de spits mogen we ze zeker niet onderschatten. Al zal ik er ook niet wakker van liggen, we moeten altijd in staat zijn om de zege te pakken.”

Vlad Rusu in de spits blijft wel nog een vraagteken. Tot nu toe kwam hij niet verder dan enkele invalbeurten.

“Vlad is een ander type dan Vermeiren, Ruytinx of Placca. Daarvoor hebben we hem ook aangetrokken. Hij moet zich nog aanpassen aan de manier van voetballen in België, aan de filosofie van Beerschot Wilrijk en aan het leven hier. Ik zie hem dagelijks stappen zetten, maar dat zijn dingen waarmee we rekening moeten houden als we hem willen beoordelen.”