Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Voetbal2de amateurklasse B - Boris Kamneng DjoumBerchem Sport

“Rushes op flank zijn mijn ding”

De beste verdediging tegen de op één na slechtste aanval: op papier heeft Berchem Sport zondag niets te vrezen uit bij Woluwe-Zaventem. Brusselaar Boris Kamneng Djoum waarschuwt echter voor onderschatting. “Ook hier zullen we een hele match geconcentreerd moeten blijven”, zegt Djoum.

“Woluwe-Zaventem is altijd al een moeilijke verplaatsing geweest”, aldus Djoum. “Als je naar het klassement kijkt, moet je natuurlijk vaststellen dat zij op papier zwakker zijn dan Berchem. Maar ik verwacht me juist aan een heel gemotiveerd Zaventem. Vorige week verloren ze in Grimbergen, dus zullen ze nu op revanche uit zijn. Ook hier zullen we een hele match geconcentreerd moeten blijven.”

Met Omer Hakizimana, middenvelder bij Woluwe-Zaventem, krijgt Djoum dan nog een vriend tegenover zich. “We kennen elkaar al van toen we klein waren. Tijdens de zomermaanden of tussendoor wanneer het kon, speelden we vaak minivoetbal met een groep vrienden. Maar zondag hoeft hij geen cadeaus te verwachten. Dan telt alleen Berchem”, zegt Djoum, die tot nog toe een eerder onopvallend seizoen afwerkt, maar net als de hele ploeg veel regelmatiger presteert dan vorig jaar.

“Toen wisselden we grote matchen af met heel slechte prestaties. Dat we nu nog maar één keer verloren, is veel betekenend voor het goede spoor waarop deze groep zit. Zelf voel ik me ook steeds beter op mijn rechtsachterpositie. Ik hou me nog altijd aan mijn verdedigende taken, maar weet dat ik in dit systeem ook een belangrijke rol heb om aan te vallen. Het is geen geheim dat ik plezier schep uit die rushes over de flank.”