Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

© koen fasseur

Voetbal2de amateurklasse BFC Duffel - Cappellen (zondag 14.30u)

Roel Engelen begint met Cappellen hoopvol aan tweede periode: “De tijd van zeuren en zagen is voorbij”

De mentale opsteker die de Cappellenaars zichzelf bezorgden met de winst tegen Londerzeel, verloor door het verlies tegen Zwarte Leeuw veel van zijn waarde. “De tijd van zeuren en zagen is voorbij. Het moet nu gebeuren”, zegt Roel Engelen.

en

Met vijf wedstrijden tegen op papier evenwaardige tegenstrevers leek een Cappelse remonte eraan te komen. De nederlaag van vorige zondag zette de Cappellenaars dan ook onzacht met de voeten op de grond.

“Van al het goede dat we op Londerzeel toonden, zag ik tegen Zwarte Leeuw weinig terug”, zegt de Cappelse aanvoerder, die met een verrekking noodgedwongen aan de kant bleef. “Op karakter, inzet en met de wil om te winnen haalden we tegen de tweede in de stand een verrassend resultaat, maar zondag werd dat te weinig opgebracht. Dat mijn afwezigheid als aanjager daar voor iets tussenzat? Dat zou niet mogen. We moeten het hebben van onze collectieve sterkte. We hebben geen jongens die met één actie een wedstrijd in zijn definitieve plooi kunnen leggen. Alleen door vanuit een goede organisatie te spelen en de taken goed uit te voeren, kunnen we een heel eind komen.”

Opvallend is dat Cappellen zijn twee zeges tot dusver boekte tegen Spouwen-Mopertingen en Londerzeel, de toenmalige nummers één en twee uit het klassement. “Het bevestigt dat we een ploeg hebben die moet terugvallen op zijn voetballend vermogen. Opboksen tegen een muur is niet onze sterkste kant, maar dat is blijkbaar de aanpak van de meeste ploegen in onze reeks. Mogelijk kunnen we zondag die trend doorbreken. Duffel beschikt ook over heel wat voetbaltechnische kwaliteiten. Het kan een leuke pot voetbal worden. We beginnen aan de tweede periode en laat dat voor ons dan ook liefst de start van een nieuw hoofdstuk zijn. We moeten vooruitkijken en niet zoeken naar verzachtende omstandigheden. De aansluiting met de middenmoot moet er komen.”