Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Voetbal4de provinciale B - Jelle BryssinckMaccabi

“Geen grijze muis meer zijn”

Zondag krijgt Maccabi leider Mortsel OG over de vloer. Mortsel staat met het maximum van de punten bovenaan en dus kondigt de opdracht voor Maccabi zich als aartsmoeilijk aan. Toch kijken de spelers met vertrouwen uit naar de komst van de titelfavoriet. Met zeven op negen is Maccabi immers ook aan een goede reeks bezig.

“We moeten in elk geval respect hebben voor het parcours dat Mortsel tot heden heeft afgelegd”, zegt Jelle Bryssinck. “Dat wil niet zeggen dat we schrik hebben voor deze ontmoeting. Angst is altijd een slechte raadgever. We gaan in elk geval proberen om er iets van te maken.”

“Bovendien zijn we een erg grillig team. Dat zit gewoon in het DNA van Maccabi. We kunnen van elke ploeg winnen, maar evengoed van elke ploeg verliezen. Thuis komen we altijd iets sterker voor de dag, we gaan de wedstrijd dan ook met open vizier aanpakken. Tenslotte hebben we ook al gewonnen tegen Hove en Pulderbos en dat zijn toch ook twee ploegen die bovenaan meedraaien. Het is alleen jammer dat we Sam Lavan door schorsing moeten missen.”

Maccabi staat nog net in de linkerkolom. “De voorbije twee seizoenen zijn we telkens ergens halverwege het klassement geëindigd en waren we eigenlijk een grijze muis. Van dat imago willen we af. De top drie halen zal moeilijk zijn, maar daaronder ligt volgens mij alles open.”