Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Zoveel ploegen kort bij elkaar heb ik nog nooit meegemaakt”

Voetbal3de provinciale A - Jeremy Aters RVC Hoboken

Na de pijnlijke nederlaag op het veld van Olympic Deurne heeft Hoboken wat recht te zetten. Het kan die misstap zondag uitwissen door te winnen tegen Achterbroek. Dat wordt evenwel een allesbehalve makkelijke opdracht, want beide ploegen staan op een gedeelde tweede plaats.

“We hebben afgelopen weekend drie dure punten laten liggen”, weet Jeremy Aters. “We hadden zelfs een klein kloofje kunnen slaan met de ploegen onder ons in het klassement, maar gingen onderuit tegen de rode lantaarn. We kunnen dan afkomen met een aantal clichés over onderschatting en gemakzucht, maar ik vond dat de drive bij ons ontbrak.”

“De voorbije weken behaalden we goede resultaten met goed voetbal. De manier waarop we de partij tegen Olympic Deurne hebben aangepakt, was niet dezelfde als die in de vorige wedstrijden. Tegen Achterbroek zullen we met de juiste mentaliteit aan de aftrap moeten verschijnen. We zullen bovendien goed wakker moeten blijven, bij die ploegen uit het noorden van de provincie zijn er steevast een pak jongens die er de beuk ingooien”, aldus Aters, die vaststelt dat in het klassement tien ploegen met een verschil van amper twee punten bij elkaar op een hoopje staan. “We delen samen met vijf andere ploegen de tweede plaats. Achter ons heb je een trio dat amper één puntje minder telt. Ik speel al lang voetbal en heb al heel wat watertjes doorzwommen, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt in deze fase van de competitie. Het toont alleen maar aan dat de ploegen in deze reeks enorm aan elkaar gewaagd zijn.”